Korg Forums Forum Index Korg Forums
A forum for Korg product users and musicians around the world.
Moderated Independently.
Owned by Irish Acts Recording Studio & hosted by KORG USA
 
 FAQFAQ   SearchSearch   MemberlistMemberlist   UsergroupsUsergroups   RegisterRegister 
 ProfileProfile   Log in to check your private messagesLog in to check your private messages   Log inLog in 

Sound cuts off when skiping to another sound

 
Post new topic   Reply to topic    Korg Forums Forum Index -> Korg KingKORG
View previous topic :: View next topic  
Author Message
spktrl



Joined: 25 Mar 2016
Posts: 1

PostPosted: Fri Mar 25, 2016 5:50 am    Post subject: Sound cuts off when skiping to another sound Reply with quote

Hello!

Imagine you play live and want to change a sound lets say from an organ to an arp synth during the song. Your favorite sounds all saved neatly in the FAV-section.

When you change the sound the organ cuts off immediately. Thats an awkward break.

Is there an update that makes the sound hold on (with a sustain pedal) while you choose the new sound?
Back to top
View user's profile Send private message
michelkeijzers
Approved Merchant
Approved Merchant


Joined: 08 Feb 2007
Posts: 9032
Location: Netherlands

PostPosted: Fri Mar 25, 2016 9:45 am    Post subject: Reply with quote

I don't think so. I don't own a KingKORG. The Kronos has a feature for it called SST but afaik the Kronos is the only model with that feature.
_________________

Developer of the free PCG file managing application for most Korg workstations: PCG Tools, see http://pcgtools.mkspace.nl
Back to top
View user's profile Send private message Send e-mail Visit poster's website MSN Messenger
SanderXpander
Platinum Member


Joined: 29 Jul 2011
Posts: 7860

PostPosted: Fri Mar 25, 2016 10:31 am    Post subject: Reply with quote

Most synths cannot do what you're asking, especially not if they have built in FX processors. It was a loudly advertised feature of the Kronos that it can, in most cases. You'll need to adjust your playing, or perhaps if you can combine some sounds into an A/B layer you can switch them that way.
Back to top
View user's profile Send private message
CowboyNQ
Full Member


Joined: 28 Sep 2014
Posts: 138
Location: Adelaide, Australia

PostPosted: Sat Mar 26, 2016 12:45 am    Post subject: Reply with quote

The KK cannot do this, and as pointed out above, this is a pretty darn rare feature.

What a great reason to buy a second keyboard!
Back to top
View user's profile Send private message
Display posts from previous:   
Post new topic   Reply to topic    Korg Forums Forum Index -> Korg KingKORG All times are GMT
Page 1 of 1

 
Jump to:  
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group