Korg Forums Forum Index Korg Forums
A forum for Korg product users and musicians around the world.
Moderated Independently.
Owned by Irish Acts Recording Studio & hosted by KORG USA
 
 FAQFAQ   SearchSearch   MemberlistMemberlist   UsergroupsUsergroups   RegisterRegister 
 ProfileProfile   Log in to check your private messagesLog in to check your private messages   Log inLog in 

Kronos 2 Program Change from Set List Mode

 
Post new topic   Reply to topic    Korg Forums Forum Index -> Korg Kronos
View previous topic :: View next topic  
Author Message
MamboKeys



Joined: 10 Jan 2016
Posts: 15
Location: Michigan, USA

PostPosted: Sun Jun 18, 2017 3:50 am    Post subject: Kronos 2 Program Change from Set List Mode Reply with quote

Hi all,

I've owned my Kronos 2 73 for a few months now, and I need a little guidance to fix (or work around) an issue I'm encountering.

My live rig is my Kronos and a Hammond XK clonewheel. When I select a slot in my set list, it transmits a program change to the XK (which is what I want). In addition, however, it also seems to be transmitting a CC change that adjusts one of the XK's drawbars, which I don't want.

It's easy enough to move the drawbar back to the intended position after the program change, but it seems like on a board as smart as the Kronos, there has to be a way to stop this weirdness from happening.

Thanks in advance!
_________________
Korg Kronos 2-73, Korg M3-61, Hammond Xk-1c, Korg Triton Rack, Native Instruments Komplete 5, Korg Legacy Edition, Alesis Vortex Wireless
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website
Schmooster
Full Member


Joined: 13 Jan 2007
Posts: 207

PostPosted: Sun Jun 18, 2017 4:09 am    Post subject: Reply with quote

Is it a modified program and the original is still on there? I'm just thinking if you've saved it as a 'copy'? The only other suggestion is change the XK program so that the drawbar 'movement' puts it where you actually want it to be after the program change - assuming it's moving it the same way each time - odd one though. Confused
_________________
_________________________________________
_________________________________________
Current: Korg Kronos61, Korg TR76, Korg Trinity61
_________________________________________
Past Korg: M1, Trinity V3, Triton LE, Triton Rack, 05R/W, Karma, PA1x, M50,
_________________________________________
IBM C20 dual Xeon running Omnisphere, Kontakt 5, FLStudio thru 2 x Audigy 2ZS S/PDIF
_________________________________________
Other: Yamaha SY85, Kurzweil PC3K6, Roland XP50, JV1080, JV2080
Back to top
View user's profile Send private message
StephenKay
KARMA Developer
Approved Merchant
KARMA Developer<br>Approved Merchant


Joined: 18 Jun 2002
Posts: 2666
Location: Scottsdale, AZ

PostPosted: Sun Jun 18, 2017 6:47 am    Post subject: Reply with quote

In Global Mode > MIDI, you can try turning off the Enable Control Change checkbox, I think that will disable the Kronos from sending and receiving CCs (all) - though that may not be what you want. That's kind of a "gross" fix that may cause other problems, if you play the XK from the Kronos or vice versa.

A better fix would be to see what CCs the XK's drawbars are set to receive on, and see if you can modify that in the XK. There must be a setting in there for that (hopefully).
_________________
Stephen Kay - KARMA DeveloperKarma-Lab - karma-lab.com

Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website
Display posts from previous:   
Post new topic   Reply to topic    Korg Forums Forum Index -> Korg Kronos All times are GMT
Page 1 of 1

 
Jump to:  
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group