Korg Forums Forum Index Korg Forums
A forum for Korg product users and musicians around the world.
Moderated Independently.
Owned by Irish Acts Recording Studio & hosted by KORG USA
 
 FAQFAQ   SearchSearch   MemberlistMemberlist   UsergroupsUsergroups   RegisterRegister 
 ProfileProfile   Log in to check your private messagesLog in to check your private messages   Log inLog in 

Sound editor error - Can't Receive MIDI Mesg from the Device

 
Post new topic   Reply to topic    Korg Forums Forum Index -> Korg MS2000 & microKorg
View previous topic :: View next topic  
Author Message
trillionaire_dj



Joined: 20 May 2017
Posts: 1

PostPosted: Sat May 20, 2017 11:06 pm    Post subject: Sound editor error - Can't Receive MIDI Mesg from the Device Reply with quote

Hi all,

My first post here, apologies if this question has been answered elsewhere.

I have tried to connect my MicroKorg S to my HP laptop via an M-Audio Uno MIDI connector ($40 at Sam Ash).

When I try to fire it up, a dialogue box pops up that says "ERROR: Can't Receive MIDI Message from the Device."

Per instructions, I turned the write-protection off and enabled MIDI system exclusive messages (page 4 of SoundEditor manual).

So when I do try to use it, it appears to upload the data from the synth to the software, but then it gives the message.

Also, when I look at all of the programs, all of them have the same parameters, which of course isn't the case on the synth -- all of them have Voice Mode = Single, Arpeggio = Off, Arpeggio Type = Up.

Any idea what I can do to fix this? Is there a better, more updated Sound Editor I can use? I'm not sure what else to do.

I'm new at this - I've been djing for years but just started making my own music.

Thanks everyone,
Jacob
Back to top
View user's profile Send private message
gerardhvisser



Joined: 27 Jul 2017
Posts: 1
Location: Almelo Holland

PostPosted: Thu Jul 27, 2017 8:55 pm    Post subject: Reply with quote

I know that frustrating error, had it exactly the way you describe it.
Setting the Midi clock to Extern on your MK, before you start the PC-editor, might help, it did for me. Don't forget to turn the clock to Intern again if your working on / try to play a program that uses the Arpeggiator, it needs the (Internal) Clock and so you might hear nothing. Turn it to External again to Write the settings if needed. A further possibility might be a weak powered USB port, try another port or lend a PC from some-one and try it here. And check for updates of the drivers!
Back to top
View user's profile Send private message
Display posts from previous:   
Post new topic   Reply to topic    Korg Forums Forum Index -> Korg MS2000 & microKorg All times are GMT
Page 1 of 1

 
Jump to:  
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group