Korg Forums Forum Index Korg Forums
A forum for Korg product users and musicians around the world.
Moderated Independently.
Owned by Irish Acts Recording Studio & hosted by KORG USA
 
 FAQFAQ   SearchSearch   MemberlistMemberlist   UsergroupsUsergroups   RegisterRegister 
 ProfileProfile   Log in to check your private messagesLog in to check your private messages   Log inLog in 

Kronos screen dead...need help from a Kronos expert
Goto page Previous  1, 2
 
Post new topic   Reply to topic    Korg Forums Forum Index -> Korg Kronos
View previous topic :: View next topic  
Author Message
benny ray
Senior Member


Joined: 28 Nov 2014
Posts: 482

PostPosted: Sat Feb 10, 2018 3:04 pm    Post subject: Reply with quote

GregC wrote:
mm-pro wrote:
Also, their customer support is totally web based. I am starting to regret trusting the company with my livelihood.

The sample library restriction is draconian. I don’t know how they expect touring musician’s to spec Kronos on their riders, when you can’t move your libraries to rental machines.


I would be upset if in your situation
we have discussed these issues thoroughly for almost 7 years here.

Since gigging keyboardists are 100% reliant on their K, we have often said it almost is a necessity to have 2 K's. It sounds crazy but it seems like the only insurance policy.

we have discussed how folks can plan - depending on your complexity, a 2nd board of some quality is a must. It sounds counter intuitive, maybe a Krome
might be a decent backup plan.

Sorry to say, don't count on Korg to read these posts. I think not having user support is a big mistake.

Roland , for example, as I understand, has really stepped up to the plate on service. You can actually get Roland on the phone and have a good talk.
This does not help you today, I know.


Yes Greg that is why I am considering buying Roland products because their tech support is excellent and they are extremely courteous.
_________________
K2 Kronos 88, Nord Electro 5d 73, Yamaha S90es, Korg CX3, Roland D-70
Back to top
View user's profile Send private message
KK
Full Member


Joined: 13 Oct 2016
Posts: 200

PostPosted: Sat Feb 10, 2018 4:21 pm    Post subject: Reply with quote

mm-pro wrote:
I already did the connector check.

Did you make sure the tiny ribbon going to the screen is still deep in its connector ? Here it is in my K2, I had to remove it to do a mod at some point and thought it was particularly easy to undo. I would suppose with years of moving and playing at gigs on sometimes shaking stands that this thing could easily end up disconnected. That would be a more happy ending than having to replace your screen. Cool

Just a thought, in case you didn't check this one in particular (see the bottom red circle on pic below).


_________________
Musician, solution designer for keyboard instruments and more.
Kronos : Color LEDs mod
Kronos : Custom velocity maps
Back to top
View user's profile Send private message
mm-pro
Full Member


Joined: 29 Dec 2002
Posts: 153
Location: Portland, Maine USA

PostPosted: Sat Feb 10, 2018 9:12 pm    Post subject: Reply with quote

I am pretty sure I tightened every connector. I am thinking the display card failed. The Kronos was working fine. I left it on in the studio overnight and the screen was dead in the morning. Too late to double check as I dropped it for service this morning.

Thanks for your suggestion.
_________________
Korg Gear: (2) Kronos, PS3100, (2) MaxiKorg, PE1000, Z1Ex, MS20M,(2) OASYS-PCI, Synthe Pedal, Wavedrum WD-1, Prophecy, KR-55, SQ1, Volca Keys/Bass/Sampler
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website
mm-pro
Full Member


Joined: 29 Dec 2002
Posts: 153
Location: Portland, Maine USA

PostPosted: Sat Feb 10, 2018 9:17 pm    Post subject: Reply with quote

Oh, I forgot to mention Kronos Connect is working fine now on the new unit. Handy little utility, that.
_________________
Korg Gear: (2) Kronos, PS3100, (2) MaxiKorg, PE1000, Z1Ex, MS20M,(2) OASYS-PCI, Synthe Pedal, Wavedrum WD-1, Prophecy, KR-55, SQ1, Volca Keys/Bass/Sampler
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website
mm-pro
Full Member


Joined: 29 Dec 2002
Posts: 153
Location: Portland, Maine USA

PostPosted: Fri Feb 16, 2018 11:41 am    Post subject: Reply with quote

I want to add that I eventually heard from Korg customer service. They allowed me to authorize a number of libraries I had on the old Kronos, on the new one. Unfortunately, I had already repurchased a few, but they saved me easily $1000US. Thanks Korg USA.
_________________
Korg Gear: (2) Kronos, PS3100, (2) MaxiKorg, PE1000, Z1Ex, MS20M,(2) OASYS-PCI, Synthe Pedal, Wavedrum WD-1, Prophecy, KR-55, SQ1, Volca Keys/Bass/Sampler
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website
Display posts from previous:   
Post new topic   Reply to topic    Korg Forums Forum Index -> Korg Kronos All times are GMT
Goto page Previous  1, 2
Page 2 of 2

 
Jump to:  
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group