Korg Forums Forum Index Korg Forums
A forum for Korg product users and musicians around the world.
Moderated Independently.
Owned by Irish Acts Recording Studio & hosted by KORG USA
 
 FAQFAQ   SearchSearch   MemberlistMemberlist   UsergroupsUsergroups   RegisterRegister 
 ProfileProfile   Log in to check your private messagesLog in to check your private messages   Log inLog in 

Screen not working proparly

 
Post new topic   Reply to topic    Korg Forums Forum Index -> Korg M3
View previous topic :: View next topic  
Author Message
Hugo
Platinum Member


Joined: 23 Jun 2006
Posts: 808

PostPosted: Sun Apr 03, 2016 11:30 pm    Post subject: Screen not working proparly Reply with quote

So, I turned on my M3 the other day, after not having used it for some time. It turns out several areas of the screen are not responding. Frustrating, to put it mildly.
Any way to fix it? How much will it cost me to get this fixed?
Back to top
View user's profile Send private message
sohatyi
Full Member


Joined: 20 Oct 2011
Posts: 208

PostPosted: Mon Apr 04, 2016 7:12 am    Post subject: Reply with quote

There are people selling replacements out there http://www.amazon.com/Korg-M3-Replacement-Screen-Repair/dp/B00FFFLK4A

There's also a video on how to fit a new screen on youtube.

So hopefully, not the most expensive job in the world if you don't mind getting your hands dirty.
_________________
Korg: M3M, EMX2, EMX1 (x2), ESX1, ER1, EA1, R3, MicroKorg, MicroSampler, Micro X, KP2, KP3, KPMini 1&2, KO1&2, KP Pro
Roland: SP808, MC505, Handsonic 10, Fantom X6, RC505, CG8
Emu: Command Station MP7 (x3!), Proteus 2000, Planet Earth, Virtuoso, Planet Phatt, XBoard49
Novation: UltraNova, Nova
Yamaha: RM1X, CS2X, DX11, DX Reface, YC Reface
Other: Zoom R24, Quasimidi 309, Beat Thang, Akai MPC1000 and a couple of Omnichords
Back to top
View user's profile Send private message
Hugo
Platinum Member


Joined: 23 Jun 2006
Posts: 808

PostPosted: Mon Apr 04, 2016 12:30 pm    Post subject: Reply with quote

Hey, thanks a lot for the link! Unfortunately the seller doesn't ship to my location, but I'll see if there are others who do Smile
Back to top
View user's profile Send private message
Bald Eagle
Platinum Member


Joined: 25 Jan 2009
Posts: 2277
Location: Long Island, NY

PostPosted: Mon Apr 04, 2016 12:35 pm    Post subject: Reply with quote

Try Parts is Parts ...
http://www.guitar-parts.com/catalog/korg-touch-panel-m3
Back to top
View user's profile Send private message
Hugo
Platinum Member


Joined: 23 Jun 2006
Posts: 808

PostPosted: Mon Apr 04, 2016 10:00 pm    Post subject: Reply with quote

Hey Bald Eagle, thanks for the link! Smile
Btw: how do I know that it's the touch screen and not the lcd that's messed up? Could it be both?
Back to top
View user's profile Send private message
sohatyi
Full Member


Joined: 20 Oct 2011
Posts: 208

PostPosted: Mon Apr 04, 2016 10:06 pm    Post subject: Reply with quote

If the screen is showing information but not responding to touch, it's probably the digitizer at fault. It seems to be a common problem.
_________________
Korg: M3M, EMX2, EMX1 (x2), ESX1, ER1, EA1, R3, MicroKorg, MicroSampler, Micro X, KP2, KP3, KPMini 1&2, KO1&2, KP Pro
Roland: SP808, MC505, Handsonic 10, Fantom X6, RC505, CG8
Emu: Command Station MP7 (x3!), Proteus 2000, Planet Earth, Virtuoso, Planet Phatt, XBoard49
Novation: UltraNova, Nova
Yamaha: RM1X, CS2X, DX11, DX Reface, YC Reface
Other: Zoom R24, Quasimidi 309, Beat Thang, Akai MPC1000 and a couple of Omnichords
Back to top
View user's profile Send private message
Bald Eagle
Platinum Member


Joined: 25 Jan 2009
Posts: 2277
Location: Long Island, NY

PostPosted: Mon Apr 04, 2016 10:51 pm    Post subject: Reply with quote

I have 2 M3's and have had to replace the touch panel on both. If everything is still visible and there is no distortion then it's just the touch panel that needs to be replaced.

You may be able to get a little more life out of it by recalibrating the touch panel. In Global mode go to the Basic page and select Touch Panel Callibration from the menu (if those areas on the screen are still responsive). But even if that helps the panel will likely fail completely at some point.
Back to top
View user's profile Send private message
Hugo
Platinum Member


Joined: 23 Jun 2006
Posts: 808

PostPosted: Tue Apr 05, 2016 1:43 pm    Post subject: Reply with quote

Great, thanks for the input guys Smile I did try to recalibrate, but was unable to activate the bottom switch. I'll be ordering a new screen, then. Cheers!
Back to top
View user's profile Send private message
uncle G 118



Joined: 17 Jun 2018
Posts: 5

PostPosted: Tue Jun 19, 2018 1:27 am    Post subject: Reply with quote

hEY....THANX GUYS ...I USED YUOR ADVICE AND WENT TO YOUTUBE AND DID THIS MYSELF...PEICE OF CAKE .FIRST TIME TO EVER DO ANYTHING ELECTRONICALY BUT THE GUY ON YOU TUBE WAS AWESOME AND WALKED ME THRU IT WITH HIS VIDEO .I GOT MY REPLACEMENT SCREEN FOR 35.00 ON EBAY ......https://youtu.be/GBp4rqR09xI
Back to top
View user's profile Send private message Send e-mail
feelergaugephil



Joined: 22 Jan 2007
Posts: 17
Location: Baton Rouge, La

PostPosted: Sat Aug 11, 2018 4:32 am    Post subject: Reply with quote

I too did the ebay one, $38 or something.. been in now 6 months, still perfect.
_________________
I seem to have lost the plot! anyone found it?
Back to top
View user's profile Send private message
BrendanG
Approved Merchant
Approved Merchant


Joined: 13 Apr 2010
Posts: 116

PostPosted: Tue Sep 11, 2018 2:53 pm    Post subject: Reply with quote

Try leaving the unit switched on and upside down for 8 hours,
Worked for me for a while but eventually it stops responding again,
Nightmare,
I came on here to see if anyone had developed an app that works with the M3 yet that replicates it’s touch screen, I’ve a few apps already that I use on my iPhone connected the the M3 midi that alter programs and combis when playing live, but I think we could all do with someone making an app that replicates the screen so when it stops working We can use our iPad or iPhone as the screen instead via midi.
_________________
The Key player in UK Rock band “Alexanders Palace”
Back to top
View user's profile Send private message
Bald Eagle
Platinum Member


Joined: 25 Jan 2009
Posts: 2277
Location: Long Island, NY

PostPosted: Wed Sep 12, 2018 6:43 pm    Post subject: Reply with quote

BrendanG wrote:
Try leaving the unit switched on and upside down for 8 hours,
Worked for me for a while but eventually it stops responding again,
Nightmare,
I came on here to see if anyone had developed an app that works with the M3 yet that replicates it’s touch screen, I’ve a few apps already that I use on my iPhone connected the the M3 midi that alter programs and combis when playing live, but I think we could all do with someone making an app that replicates the screen so when it stops working We can use our iPad or iPhone as the screen instead via midi.

The M3 editor for the PC could be used. I have used that before when having screen problems. I don’t think anyone will do a mobile app being that the M3 is a bit old.
Back to top
View user's profile Send private message
Display posts from previous:   
Post new topic   Reply to topic    Korg Forums Forum Index -> Korg M3 All times are GMT
Page 1 of 1

 
Jump to:  
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group