Korg Forums Forum Index Korg Forums
A forum for Korg product users and musicians around the world.
Moderated Independently.
Owned by Irish Acts Recording Studio & hosted by KORG USA
 
 FAQFAQ   SearchSearch   MemberlistMemberlist   UsergroupsUsergroups   RegisterRegister 
 ProfileProfile   Log in to check your private messagesLog in to check your private messages   Log inLog in 

Noise in the left channel with the vacuum tube switched on

 
Post new topic   Reply to topic    Korg Forums Forum Index -> Korg Triton Extreme
View previous topic :: View next topic  
Author Message
Animal



Joined: 13 Apr 2007
Posts: 48
Location: Estonia

PostPosted: Wed Nov 07, 2018 7:25 pm    Post subject: Noise in the left channel with the vacuum tube switched on Reply with quote

Hello!

I recently bought an used Triton Extreme. I've been very happy with it, but now I discovered that there's a weird digital-ish buzzing noise in the left channel when the vacuum tube (Valve Force) is switched on. The noise comes from the left output on the back panel and from the left headphone as well when using the headphone jack.

I discovered it today, I'm 99% sure that the noise wasn't there before as I've used the keyboard quite much already.

Here is a sample of the noise (I did a mono recording of the left output only, cranked everything to max volume and normalized the recording so you can hear it better. It's not that loud actually, it's pretty quiet, but still very well noticeable):
https://www.youtube.com/watch?v=bnVUAdxaF10

At the end of the recording I turn the Valve Force off for a moment and as you can hear, the noise disappears.

Have you experienced something similar? What could be the problem?

Many thanks!

EDIT: I now found out that the noise is there only when I sit behind my laptop. The Triton is connected to a Lexicon Omega sound card which is connected to my headphones and when I'm wearing headphones and sit at the laptop, the noise can be heard. When I step away from the computer, the noise disappears. Connecting or disconnecting the USB cable of the soundcard makes no difference.

Still, why is that and why only the left channel?
Back to top
View user's profile Send private message MSN Messenger
Display posts from previous:   
Post new topic   Reply to topic    Korg Forums Forum Index -> Korg Triton Extreme All times are GMT
Page 1 of 1

 
Jump to:  
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group