Korg Forums Forum Index Korg Forums
A forum for Korg product users and musicians around the world.
Moderated Independently.
Owned by Irish Acts Recording Studio & hosted by KORG USA
 
 FAQFAQ   SearchSearch   MemberlistMemberlist   UsergroupsUsergroups   RegisterRegister 
 ProfileProfile   Log in to check your private messagesLog in to check your private messages   Log inLog in 

Outputting midi info to Kronos from DAW

 
Post new topic   Reply to topic    Korg Forums Forum Index -> Korg Kronos
View previous topic :: View next topic  
Author Message
ezolhof



Joined: 06 Feb 2019
Posts: 2

PostPosted: Wed Feb 06, 2019 1:04 am    Post subject: Outputting midi info to Kronos from DAW Reply with quote

My setup: KronosX + MacPro + Cubase + Quartet

I'm trying to record the sounds from Kronos whilst quantizing them, which means I'd have to send midi info from Cubase to my Kronos at the same time I'm recording an audio track using the audio output from Kronos, right?

The problem is, Kronos won't show as a midi output option on the Midi track in Cubase. Is there any way to enable it or is there a specific setup for this situation (or a better way to do it)?
Back to top
View user's profile Send private message
Sam CA
Platinum Member


Joined: 02 May 2008
Posts: 3773
Location: Los Angeles

PostPosted: Wed Feb 06, 2019 5:35 am    Post subject: Reply with quote

In my case, I connect the Kronos directly to the computer using the M-Audio UNO Midi to USB converter cable. It just shows up as Uno in/out inside pro tools. That takes care of the midi traffic. For audio, I connect audio outputs to audio inputs on my Zen Studio audio interface. That's about it.
_________________
Sam



Back to top
View user's profile Send private message AIM Address Yahoo Messenger
Gunnar
Full Member


Joined: 27 Jan 2016
Posts: 172
Location: Norway

PostPosted: Wed Feb 06, 2019 7:05 am    Post subject: Reply with quote

Does the Kronos show up at all in the "Audio MIDI Setup"? If you simply plug the Kronos into the Mac using a USB cable, it should show up there. However, if you installed the Korg USB driver on your Mac, chances are it won't. Remove that one again. I'm running the USB cable from Kronos into the MacBook Pro without the Korg driver and it shows up fine.

ref: http://www.korgforums.com/forum/phpbb2/viewtopic.php?p=742422&sid=31e8bca32083baec5f11005ce36c6ad8
_________________
Gear: Korg Kronos 2 73, Arturia Microbrute & MiniBrute 2, Moog Mother-32, Ibanez RG320DXFM Guitar, ESP Viper 254FM Bass, Blackstar HT-1
Software: Reaper, EZ Drummer
Soundcloud: https://soundcloud.com/gunnarsletta
Back to top
View user's profile Send private message
number6uk



Joined: 21 Jun 2018
Posts: 45
Location: Derby, UK

PostPosted: Wed Feb 06, 2019 11:12 am    Post subject: Reply with quote

I had issues on my Mac with the old Korg midi driver, so used to run without it. The only thing it really affected was the speed when talking to the Kronos librarian, it was slower without the driver (when it worked).
Just recently I have installed the new driver (updated this year) and so far it has been working fine for the Kronos, Prologue and Minilogue.
_________________
Neil

Korg Kronos 2 88, Korg Prologue 16, Korg Minilogue PG and Korg Trinity Plus/SCSI/PBS owner.
Back to top
View user's profile Send private message
ezolhof



Joined: 06 Feb 2019
Posts: 2

PostPosted: Wed Feb 06, 2019 12:47 pm    Post subject: Reply with quote

Korg USB Midi Driver did the trick, thanks y’all!
Back to top
View user's profile Send private message
Display posts from previous:   
Post new topic   Reply to topic    Korg Forums Forum Index -> Korg Kronos All times are GMT
Page 1 of 1

 
Jump to:  
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group