Korg Forums Forum Index Korg Forums
A forum for Korg product users and musicians around the world.
Moderated Independently.
Owned by Irish Acts Recording Studio & hosted by KORG USA
 
 FAQFAQ   SearchSearch   MemberlistMemberlist   UsergroupsUsergroups   RegisterRegister 
 ProfileProfile   Log in to check your private messagesLog in to check your private messages   Log inLog in 

Patch with little or no volume

 
Post new topic   Reply to topic    Korg Forums Forum Index -> Korg opsix
View previous topic :: View next topic  
Author Message
junger



Joined: 10 Jan 2021
Posts: 1

PostPosted: Sun Jan 10, 2021 11:29 pm    Post subject: Patch with little or no volume Reply with quote

Hi everyone, new Opsix owner here.

I've been playing around today and a few patch have no, or very little volume. I don't remember which ones, except THE LEAD, but there were roughly 10 or 12.

Tried to play with almost everything, but even with volume max, there's only a very faint sound coming through.

Is that normal?

Many thanks
Back to top
View user's profile Send private message
dead dog salute



Joined: 23 Jan 2021
Posts: 13

PostPosted: Mon Jan 25, 2021 5:18 pm    Post subject: Reply with quote

Maybe try doing a reset?? Its somewhere in the manual with instructions on how to do it. Failing that, check the audio gear your opsix is connected to??
Is it the factory patches that sound low in volume?? If its your own patches it could be because the volume on the carriers are set too low or maybe something you've patched in v-link causing low volume.
_________________
Dx21, dx100, fb01,sy22, opsix, korg dw6000, microkorg, dx7 mk1, mpc500,
Back to top
View user's profile Send private message
alexewhite



Joined: 11 Feb 2021
Posts: 2

PostPosted: Thu Feb 11, 2021 10:31 am    Post subject: Reply with quote

I'm experiencing similar issues - initialising a program results in no sound. Editing a sounds FX - turning down the FX blocks also results in no sound.
Back to top
View user's profile Send private message
dead dog salute



Joined: 23 Jan 2021
Posts: 13

PostPosted: Thu Feb 11, 2021 2:31 pm    Post subject: Reply with quote

Really doesn't sound good. Is this only happening when you initialize a patch??
If I were you I would return it, get a refund and put it towards something else. Maybe buy another opsix down the line when/if they sort the issues.

Surely all those influencers, patch writers and beta testers that got sent the opsix before its release would have found this problem. I hear the wavestate had issues as well. Why rush a synth release when it hasn't been fully tested??
_________________
Dx21, dx100, fb01,sy22, opsix, korg dw6000, microkorg, dx7 mk1, mpc500,
Back to top
View user's profile Send private message
alexewhite



Joined: 11 Feb 2021
Posts: 2

PostPosted: Sat Feb 13, 2021 12:20 am    Post subject: Reply with quote

Update - looks like user error on my part - I had a TRS lead plugged into the headphone out rather than the audio out and I think this was resulting in the cancellation of sound except for when time-based effects were created phase differences in the L and R of the headphone out.

Sorry everyone! Will update if other issues appear!
Back to top
View user's profile Send private message
Display posts from previous:   
Post new topic   Reply to topic    Korg Forums Forum Index -> Korg opsix All times are GMT
Page 1 of 1

 
Jump to:  
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group