Korg Forums Forum Index Korg Forums
A forum for Korg product users and musicians around the world.
Moderated Independently.
Owned by Irish Acts Recording Studio & hosted by KORG USA
 
 FAQFAQ   SearchSearch   MemberlistMemberlist   UsergroupsUsergroups   RegisterRegister 
 ProfileProfile   Log in to check your private messagesLog in to check your private messages   Log inLog in 

Kronos 2 and Ableton Live 11

 
Post new topic   Reply to topic    Korg Forums Forum Index -> Korg Kronos
View previous topic :: View next topic  
Author Message
zibistanczyk



Joined: 03 Mar 2021
Posts: 11
Location: Poland

PostPosted: Wed Mar 24, 2021 6:18 pm    Post subject: Kronos 2 and Ableton Live 11 Reply with quote

Hi,
I have big problem with connection Kronos 2 to the Ableton Live 11
Of course I have instaled all drivers from Korg web page and I can not connect my Kronos to the Ableton Live 11. I can not open and connect Audio input.
Can somebody help me?

I looked for this topic in forum but I did not find it.
Back to top
View user's profile Send private message Send e-mail
zibistanczyk



Joined: 03 Mar 2021
Posts: 11
Location: Poland

PostPosted: Wed Mar 24, 2021 6:21 pm    Post subject: Reply with quote

I have windows 10
Back to top
View user's profile Send private message Send e-mail
kronoSphere
Platinum Member


Joined: 04 Jan 2012
Posts: 571

PostPosted: Thu Mar 25, 2021 4:50 pm    Post subject: Reply with quote

If you have a soundcard you have just to use the driver of your soundcard then connect the kronos outputs to the soundcard inputs and that's all.

🌞
_________________
trees are going fast.

https://www.lairdeparis.fr

Current Gear : Kronos 88 / Seaboard Rise / Triton Extreme / Sequoia / Motif Rack XS / TC Helicon voicelive rack /Awave 11 / Audio & VSTi plug-ins connected /wide touchscreen / iPad Pro 512.
Back to top
View user's profile Send private message
zibistanczyk



Joined: 03 Mar 2021
Posts: 11
Location: Poland

PostPosted: Thu Mar 25, 2021 9:23 pm    Post subject: Reply with quote

Thanks a lot!
I connected my Kronos to the computer and to the zoom livetrak 12 mixer. From kronos I receive midi signal and from zoom mixer I recive audio signal. Works!

I have the seccond question. I prepared midi clips in ableton and after that I exported separetelly midi clips to my flash memory stick. I connected flash memory stick to my Kronos and I can not load few midi file to the one song. E.g. midi 1 to the song 001 - track 1, midi 2 to the song 001 - track 2 and so on.
Unfortunately ableton can not export multi midi track file Sad

Do you have any idea how to solve it?
Back to top
View user's profile Send private message Send e-mail
kronoSphere
Platinum Member


Joined: 04 Jan 2012
Posts: 571

PostPosted: Sun Mar 28, 2021 11:08 am    Post subject: Reply with quote

Though I have Ableton and it is a superb software, I don't use anymore it since years.

After reading your second post : I I was you, I will load midi file 01 into the kronos song 001 then midi file 02 into song 002 etc etc
After that I will copy each track of the songs (001, 002, 003 etc etc...) into the song 001 of the kronos.

Very easy to do.

🌞
_________________
trees are going fast.

https://www.lairdeparis.fr

Current Gear : Kronos 88 / Seaboard Rise / Triton Extreme / Sequoia / Motif Rack XS / TC Helicon voicelive rack /Awave 11 / Audio & VSTi plug-ins connected /wide touchscreen / iPad Pro 512.
Back to top
View user's profile Send private message
zibistanczyk



Joined: 03 Mar 2021
Posts: 11
Location: Poland

PostPosted: Tue Mar 30, 2021 10:02 am    Post subject: Reply with quote

kronoSphere wrote:
Though I have Ableton and it is a superb software, I don't use anymore it since years.


🌞


So, what kind of DAW do you use and why?
Back to top
View user's profile Send private message Send e-mail
kronoSphere
Platinum Member


Joined: 04 Jan 2012
Posts: 571

PostPosted: Tue Mar 30, 2021 1:06 pm    Post subject: Reply with quote

I use Magix SEQUOIA because it is the DAW with which, for me, even the most complex projects can be done easily and simply.
That is all.

Not all DAWs are created equal

Ableton Live is a perfect DAW and it's just that I am less familiar with it.

And if, for a moment, we think about it : Having a DAW means having as many Kronos as you want at the same time !

☀️
_________________
trees are going fast.

https://www.lairdeparis.fr

Current Gear : Kronos 88 / Seaboard Rise / Triton Extreme / Sequoia / Motif Rack XS / TC Helicon voicelive rack /Awave 11 / Audio & VSTi plug-ins connected /wide touchscreen / iPad Pro 512.
Back to top
View user's profile Send private message
Nemik
Approved Merchant
Approved Merchant


Joined: 27 Jan 2014
Posts: 1681
Location: Hilton Head Island, SC

PostPosted: Tue Mar 30, 2021 2:21 pm    Post subject: Reply with quote

In Ableton Live, if you wanna export few midi tracks as one you need to put them in arrangement view, highlights all, right click and use option consolidate Ctrl+J, then right click and export midi, then you get merged midi. Wink
_________________
Nemik
Korg Kronos2-61, Korg Pa600, Novation UltraNova, Akai Professional MPK49, Akai Professional MPK225 , Alesis QX-49, APC25 Keys, Launchpad MK2, Korg nanoPad2
MOTU Midi Express XT, FCB1010 with UnO, Behringer X2222 USB, TASCAM Model 24 Mixer, Presonus AudioBox96, M-Track Plus
Fl Studio 12, Ableton Live 10 Suite.
Performers Heaven
Back to top
View user's profile Send private message Send e-mail Visit poster's website
zibistanczyk



Joined: 03 Mar 2021
Posts: 11
Location: Poland

PostPosted: Wed Mar 31, 2021 3:46 pm    Post subject: Reply with quote

OK. I will check it Smile and let you know.
Back to top
View user's profile Send private message Send e-mail
Display posts from previous:   
Post new topic   Reply to topic    Korg Forums Forum Index -> Korg Kronos All times are GMT
Page 1 of 1

 
Jump to:  
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group