Korg Forums Forum Index Korg Forums
A forum for Korg product users and musicians around the world.
Moderated Independently.
Owned by Irish Acts Recording Studio & hosted by KORG USA
 
 FAQFAQ   SearchSearch   MemberlistMemberlist   UsergroupsUsergroups   RegisterRegister 
 ProfileProfile   Log in to check your private messagesLog in to check your private messages   Log inLog in 

Will I need a midi cable to connect my triton rack?

 
Post new topic   Reply to topic    Korg Forums Forum Index -> Korg Triton Rack
View previous topic :: View next topic  
Author Message
Hologram



Joined: 13 Jan 2016
Posts: 3

PostPosted: Wed Jan 13, 2016 8:45 pm    Post subject: Will I need a midi cable to connect my triton rack? Reply with quote

I want to connect the triton rack to my DAW, Logic X.

I have a MOTU 828 mk2 interface. I understand I will need to connect the audio out of the triton to an input on the 828. However, my midi keyboard connects to my laptop via USB only.

In order to play sounds from the triton through my midi keyboard will I still need to connect a midi cable from the triton to my soundcards midi in?

Sorry for the basic question but want to get this set up asap and need I know if I will need to buy a midi cable. Thanks in advance.
Back to top
View user's profile Send private message
Joe Gerardi
Senior Member


Joined: 06 Oct 2012
Posts: 499
Location: Savannah, GA

PostPosted: Thu Jan 14, 2016 12:52 pm    Post subject: Reply with quote

Yes.

..Joe
_________________
Current setup: Korg Kronos 61, Roland XV-88 Korg Triton-Rack, Motif-Rack, Korg N1r, Roland M-GS64, Alesis QSR, Yamaha KX88 & KX76, Roland Super-JX, Juno-Stage, Kawai K4, Kawai K1II.
Back to top
View user's profile Send private message
Hologram



Joined: 13 Jan 2016
Posts: 3

PostPosted: Sat Jan 16, 2016 2:35 pm    Post subject: Reply with quote

Thanks joe.

Will it be 'Midi out' on the triton to the 'midi in'on the 828, or the other way round?
Back to top
View user's profile Send private message
Joe Gerardi
Senior Member


Joined: 06 Oct 2012
Posts: 499
Location: Savannah, GA

PostPosted: Sun Jan 17, 2016 2:32 pm    Post subject: Reply with quote

To control the Triton Rack from any source, it has to be the MIDI In on the Triton Rack, be it keyboard, computer, sequencer, what-have-you.

The MIDI Out of the controlling device sends codes to the MIDI In of the Triton Rack, which it converts to the musical information that the Triton Rack then "plays."

..Joe
_________________
Current setup: Korg Kronos 61, Roland XV-88 Korg Triton-Rack, Motif-Rack, Korg N1r, Roland M-GS64, Alesis QSR, Yamaha KX88 & KX76, Roland Super-JX, Juno-Stage, Kawai K4, Kawai K1II.
Back to top
View user's profile Send private message
Hologram



Joined: 13 Jan 2016
Posts: 3

PostPosted: Mon Jan 18, 2016 6:09 pm    Post subject: Reply with quote

Thanks for the help
Back to top
View user's profile Send private message
Joe Gerardi
Senior Member


Joined: 06 Oct 2012
Posts: 499
Location: Savannah, GA

PostPosted: Tue Jan 19, 2016 1:19 pm    Post subject: Reply with quote

My pleasure.

..Joe
_________________
Current setup: Korg Kronos 61, Roland XV-88 Korg Triton-Rack, Motif-Rack, Korg N1r, Roland M-GS64, Alesis QSR, Yamaha KX88 & KX76, Roland Super-JX, Juno-Stage, Kawai K4, Kawai K1II.
Back to top
View user's profile Send private message
Jex Jordan



Joined: 16 Mar 2016
Posts: 1
Location: 240 bl. st-luc Saint-Jean-Sur-Richelieu , J2W 1C2

PostPosted: Wed Mar 16, 2016 9:54 pm    Post subject: Reply with quote

You need it buddy !
_________________
Magasin de Musique
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website
Display posts from previous:   
Post new topic   Reply to topic    Korg Forums Forum Index -> Korg Triton Rack All times are GMT
Page 1 of 1

 
Jump to:  
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group