Korg Forums Forum Index Korg Forums
A forum for Korg product users and musicians around the world.
Moderated Independently.
Owned by Irish Acts Recording Studio & hosted by KORG USA
 
 FAQFAQ   SearchSearch   MemberlistMemberlist   UsergroupsUsergroups   RegisterRegister 
 ProfileProfile   Log in to check your private messagesLog in to check your private messages   Log inLog in 

Why are some values displayed in red text?

 
Post new topic   Reply to topic    Korg Forums Forum Index -> Korg Kronos
View previous topic :: View next topic  
Author Message
skress



Joined: 29 Oct 2018
Posts: 4
Location: Lititz, PA

PostPosted: Sat Jan 12, 2019 5:16 pm    Post subject: Why are some values displayed in red text? Reply with quote

This is likely a stupid question, but I have not been able to find the reason that some parameter values are displayed in red color on the Kronos' screens. I've looked in the manual, forum, and generally online.

Last edited by skress on Mon Jan 14, 2019 12:04 pm; edited 2 times in total
Back to top
View user's profile Send private message
voip
Platinum Member


Joined: 27 Nov 2014
Posts: 1985

PostPosted: Sat Jan 12, 2019 7:27 pm    Post subject: Reply with quote

Where in particular are the values that are shown in red?

Red is used in the HD-1 engine to denote the type of multisample being used for an "oscillator" or sound source. In this case, red signifies that the multisamples being used are from ROM, EXs,or user Sample Bank, whilst Green are Sampling Mode Multisamples, Blue represents a Wavesequence, Orange is for drum kits. In AL-1 Programs, oscillator, noise, and ring modulator levels are shown in red, whilst balance is blue (green in the text but blue in the screenshots in the Parameter Guide). Red coloured text is also used as a warning e.g. if input audio level is too high and clipping.
Back to top
View user's profile Send private message
Falcon2e
Senior Member


Joined: 19 Feb 2008
Posts: 403
Location: Indiana USA

PostPosted: Sat Jan 12, 2019 8:29 pm    Post subject: Reply with quote

I saw red one time, I think I was in comi mode. I found out the items in red represents certain items that were not loading properly on start up. Check your auto load items. You might be missing some programs.
_________________
Kronos2-61, Triton Classic, Nord Stage 2
Back to top
View user's profile Send private message
voip
Platinum Member


Joined: 27 Nov 2014
Posts: 1985

PostPosted: Sat Jan 12, 2019 9:21 pm    Post subject: Reply with quote

As far as the SGX-1/SGX-2 engines are concerned, the red text for the various setup parameters and for the components, like Damper Resonance and Damper Noise, has no particular significance. It's just how the Kronos software developers coded it.
Back to top
View user's profile Send private message
CharlesFerraro
Platinum Member


Joined: 06 Feb 2010
Posts: 878
Location: California

PostPosted: Sat Jan 12, 2019 10:32 pm    Post subject: Reply with quote

voip wrote:
As far as the SGX-1/SGX-2 engines are concerned, the red text for the various setup parameters and for the components, like Damper Resonance and Damper Noise, has no particular significance. It's just how the Kronos software developers coded it.

skress wrote:
This is likely a stupid question, but I have not been able to find the reason that some parameter values are displayed in red color on the Kronos' screens. I've looked in the manual, forum, and generally online.


Red just means that parameter is assigned to a Tone Adjust control.
_________________
paypal.me/CharlesFerraro
Back to top
View user's profile Send private message Send e-mail Visit poster's website MSN Messenger
skress



Joined: 29 Oct 2018
Posts: 4
Location: Lititz, PA

PostPosted: Mon Jan 14, 2019 12:06 pm    Post subject: Reply with quote

CharlesFerraro wrote:
Red just means that parameter is assigned to a Tone Adjust control.


That's it! Thanks, Charles! (as well as to the others for their feedback)
Back to top
View user's profile Send private message
voip
Platinum Member


Joined: 27 Nov 2014
Posts: 1985

PostPosted: Mon Jan 14, 2019 10:13 pm    Post subject: Reply with quote

Thanks, indeed, for enlightening my ignorance.

Having trawled through the Quick Start Guide, Operations Guide, Parameter Guide, Kronos' built in help system, the link to parameter value colour and Tone Adjust doesn't seem to be mentioned, even once.
Back to top
View user's profile Send private message
Display posts from previous:   
Post new topic   Reply to topic    Korg Forums Forum Index -> Korg Kronos All times are GMT
Page 1 of 1

 
Jump to:  
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group