Korg Forums Forum Index Korg Forums
A forum for Korg product users and musicians around the world.
Moderated Independently.
Owned by Irish Acts Recording Studio & hosted by KORG USA
 
 FAQFAQ   SearchSearch   MemberlistMemberlist   UsergroupsUsergroups   RegisterRegister 
 ProfileProfile   Log in to check your private messagesLog in to check your private messages   Log inLog in 

Transpose issue

 
Post new topic   Reply to topic    Korg Forums Forum Index -> Korg MS2000 & microKorg
View previous topic :: View next topic  
Author Message
arevach



Joined: 12 Aug 2017
Posts: 3

PostPosted: Sat Aug 12, 2017 6:02 pm    Post subject: Transpose issue Reply with quote

Hi,
When I turn on my MicroKorg and hit C3, it sounds like D3. When I go to Global settings and change the master transpose it shows 10 and I change it to 12 and the probe]les is solved. The problem occurs in all sounds but once I adjust it, I can play them all.
How can I save this settings so I won't need to repeat those steps after each turn on?
Thanks a lot,
Assaf
Back to top
View user's profile Send private message
websiteee



Joined: 27 Jul 2017
Posts: 18
Location: USA

PostPosted: Mon Aug 14, 2017 9:19 am    Post subject: Reply with quote

You need a sequencer and a midi interface.
_________________
Buy SoundCloud Reposts
Buy SoundCloud Comments will Increase Listeners. Here’s How!
How buy SoundCloud likes can help to Increase Listeners
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website
arevach



Joined: 12 Aug 2017
Posts: 3

PostPosted: Mon Aug 14, 2017 10:45 am    Post subject: Reply with quote

Thanks websiteee.
Can you please elaborate on what exactly do i need to do with them? i have Ableton that can be a sequencer...
Back to top
View user's profile Send private message
Spheric El
Platinum Member


Joined: 21 Jul 2014
Posts: 716
Location: Liverpool

PostPosted: Mon Aug 14, 2017 9:26 pm    Post subject: Reply with quote

Hi averach,
You don't need a comp or interface.
Just save your Global data direct on the synth.
Is it the original microkorg ?
If so - have your edit select knob two in the global position.
Press write. The display will blink "GLB" .
If it blinks anything else like "A11" its going to save a synth program. Exit with shift then move edit 2 to global (or midi) then hit write .
Once "GLB" flashes hit write a 2nd time . This also saves midi and shift functions.


Last edited by Spheric El on Sat Aug 19, 2017 9:35 am; edited 1 time in total
Back to top
View user's profile Send private message
arevach



Joined: 12 Aug 2017
Posts: 3

PostPosted: Sat Aug 19, 2017 8:48 am    Post subject: Reply with quote

Thanks a lot Spheric El.
That did the trick. Perfect!
Back to top
View user's profile Send private message
Display posts from previous:   
Post new topic   Reply to topic    Korg Forums Forum Index -> Korg MS2000 & microKorg All times are GMT
Page 1 of 1

 
Jump to:  
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group