Korg Forums Forum Index Korg Forums
A forum for Korg product users and musicians around the world.
Moderated Independently.
Owned by Irish Acts Recording Studio & hosted by KORG USA
 
 FAQFAQ   SearchSearch   MemberlistMemberlist   UsergroupsUsergroups   RegisterRegister 
 ProfileProfile   Log in to check your private messagesLog in to check your private messages   Log inLog in 

Bug with Common LFO in HD-1 mode

 
Post new topic   Reply to topic    Korg Forums Forum Index -> Korg Kronos
View previous topic :: View next topic  
Author Message
Liviou2004
Senior Member


Joined: 20 Feb 2017
Posts: 296
Location: Fontainebleau - France

PostPosted: Sun Nov 12, 2017 11:51 am    Post subject: Bug with Common LFO in HD-1 mode Reply with quote

Hello friends,

(Sorry in advance if the same issue has been already addressed.)

Analyzing a Prog from a sound bank I've purchased, I've found what it could be a bug, at least in my system. I have a Kronos 2 73 notes, with 3.1.2 system installed.

Here are the steps to follow :

1°) Go to a Prog in HD-1 bank.

2°) Initialize it. (so you get one Osc with the first Rom sample. It's ok)

3°) Set "Common LFO Frequency” to 50 (whatever speed works)

4°) In “Filter LFO Mod” set “Common LFO, Intensity to A” to max, +99 (here again, whatever setting is working but it’s easier to hear.
Now, you can hear the Cutoff frequency sweeping. It’s OK.
You can try to put it back to 00, it stops sweeping. Ok again. Put it back to 99.

5°) Save this Prog on the same place (“Write”)

6°) Now, go back to “Filter 1 LFO MOD” and set “Intensity to A” to 00. Now you shouldn’t hear the cutoff sweep anymore.
Here is the bug : it's not the case. whatever setting, from -99 to +99, the cutoff sweeping stays the same as we have saved. Impossible to modify it and get a straight sound. The only way I’ve found is to set it to 00 then save the Prog with “write” command. Only now, it’s OK.

My conclusion is : there is a link between one parameter and the “write” command. Of course it’s absolutely not normal.

I must say that all works fine with the 8 other engines.

So what I would want to know is if you get the same issue when applying these settings.

Thank you very much.
Back to top
View user's profile Send private message
coyote144
Approved Merchant
Approved Merchant


Joined: 29 Apr 2012
Posts: 199

PostPosted: Sun Nov 12, 2017 2:58 pm    Post subject: Reply with quote

Same Behavior on my Kronos 2, lastest OS.

This is a bug that needs to be fixed. The value retained by the Kronos seems to be the buffer value used for the program editing, instead of the the saved value.
_________________
New Timelapse Kronos soundset:
http://www.barbandco.com/store/c14/Sons_%2F_Musiques.html
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website
KK
Senior Member


Joined: 13 Oct 2016
Posts: 273

PostPosted: Sun Nov 12, 2017 5:22 pm    Post subject: Reply with quote

Bug confirmed on my K2 too.

Identical bug happens if you try with LFO1 and LFO2 on the same page.

Hope Korg adds this fix in their next update.
Back to top
View user's profile Send private message
Liviou2004
Senior Member


Joined: 20 Feb 2017
Posts: 296
Location: Fontainebleau - France

PostPosted: Mon Nov 13, 2017 7:16 am    Post subject: Reply with quote

KK wrote:
Bug confirmed on my K2 too.

Identical bug happens if you try with LFO1 and LFO2 on the same page.

Hope Korg adds this fix in their next update.


Thanks for this precision. I didn't notice it.

In fact, there is also the same issue when using double OSC in one HD-1 prg and swapping the OSCs. I didn't mention it not to burden the post.

It seems that the Kronos behavior is dysfunctionnal in this sector.

When you say : "Hope Korg adds this fix in their next update", for sure they wouldn't do anything unless we notify them. The most numerous we'll be to inform them, the faster they will address the problem, I guess.
Back to top
View user's profile Send private message
danatkorg
Product Manager, Korg R&D


Joined: 21 Jan 2005
Posts: 4073
Location: California, USA

PostPosted: Mon Nov 13, 2017 10:47 pm    Post subject: Reply with quote

Thanks for noticing this. I just looked at the problem. It seems to have worked properly in 3.0.4, but not in 3.12. I've contacted the appropriate people (my group is working on other products at the moment). I'm sorry for the inconvenience.

In general, btw, you can contact your Korg Distributor to report bugs - details in my signature.

Best regards,

Dan
_________________
Dan Phillips
Manager of Product Development, Korg R&D
Personal website: www.danphillips.com
For technical support, please contact your Korg Distributor: http://www.korg.co.jp/English/Distributors/
Regretfully, I cannot offer technical support directly.
If you need to contact me for purposes other than technical support, please do not send PMs; instead, send email to dan@korgrd.com
Back to top
View user's profile Send private message Send e-mail Visit poster's website
KK
Senior Member


Joined: 13 Oct 2016
Posts: 273

PostPosted: Tue Nov 14, 2017 12:40 am    Post subject: Reply with quote

Hello Dan,

Thank you for your reply to this. It is very much appreciated. Very Happy
Back to top
View user's profile Send private message
Liviou2004
Senior Member


Joined: 20 Feb 2017
Posts: 296
Location: Fontainebleau - France

PostPosted: Tue Nov 14, 2017 8:09 pm    Post subject: Reply with quote

danatkorg wrote:
Thanks for noticing this. I just looked at the problem. It seems to have worked properly in 3.0.4, but not in 3.12. I've contacted the appropriate people (my group is working on other products at the moment). I'm sorry for the inconvenience.

In general, btw, you can contact your Korg Distributor to report bugs - details in my signature.

Best regards,

Dan


Thank you Dan, I'm sure we all appreciate you've reacted so quickly.
Back to top
View user's profile Send private message
tomto66
Senior Member


Joined: 26 Jan 2015
Posts: 326
Location: Belgium

PostPosted: Wed Nov 15, 2017 8:56 pm    Post subject: Reply with quote

Thx Dan! Great to see you are still lurking around here !
_________________
Kronos X-88, Nanopad2, Tascam US122 MKii, Roli Rise 49
Back to top
View user's profile Send private message
Liviou2004
Senior Member


Joined: 20 Feb 2017
Posts: 296
Location: Fontainebleau - France

PostPosted: Wed Jan 24, 2018 5:30 pm    Post subject: Reply with quote

Hello,

Just found another way to stop sweeping : just go to "Oscillator Mode" and click on "Single" or "Dual". That will stop it.
It doesn't solve the bug, but it's faster than write procedure.
Back to top
View user's profile Send private message
Liviou2004
Senior Member


Joined: 20 Feb 2017
Posts: 296
Location: Fontainebleau - France

PostPosted: Thu Jan 25, 2018 12:23 pm    Post subject: Reply with quote

danatkorg wrote:
Thanks for noticing this. I just looked at the problem. It seems to have worked properly in 3.0.4, but not in 3.12. I've contacted the appropriate people (my group is working on other products at the moment). I'm sorry for the inconvenience.

In general, btw, you can contact your Korg Distributor to report bugs - details in my signature.

Best regards,

Dan


Hi, Dan,
I'd like to know if you've got any news about that issue ?
Thanks
Back to top
View user's profile Send private message
Display posts from previous:   
Post new topic   Reply to topic    Korg Forums Forum Index -> Korg Kronos All times are GMT
Page 1 of 1

 
Jump to:  
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group