Korg Forums Forum Index Korg Forums
A forum for Korg product users and musicians around the world.
Moderated Independently.
Owned by Irish Acts Recording Studio & hosted by KORG USA
 
 FAQFAQ   SearchSearch   MemberlistMemberlist   UsergroupsUsergroups   RegisterRegister 
 ProfileProfile   Log in to check your private messagesLog in to check your private messages   Log inLog in 

Record button

 
Post new topic   Reply to topic    Korg Forums Forum Index -> Korg Kronos
View previous topic :: View next topic  
Author Message
azzkikker



Joined: 13 Nov 2017
Posts: 5
Location: Southampton UK

PostPosted: Mon Nov 13, 2017 5:45 pm    Post subject: Record button Reply with quote

Hi, The record button on my wifes Kronos doesn't work,she has had the Kronos for about 3 years but has never tried to record until yesterday (yes I know) should it light up,and is it possible to reset to factory setting to make it work? The OS is up to date and everything else works....
Back to top
View user's profile Send private message
GregC
Platinum Member


Joined: 15 May 2002
Posts: 6964
Location: Discovery Bay (San Francisco Bay Area)

PostPosted: Mon Nov 13, 2017 6:49 pm    Post subject: Re: Record button Reply with quote

azzkikker wrote:
Hi, The record button on my wifes Kronos doesn't work,she has had the Kronos for about 3 years but has never tried to record until yesterday (yes I know) should it light up,and is it possible to reset to factory setting to make it work? The OS is up to date and everything else works....


i doubt the issue is software

get one of those pressurized air cans . maybe a blast of air will dislodge some dust , pet hair, pizza sauce, etc.

If you and wife haven't thought of it, keep your Kronos covered when not in use.

If the air pressure does not solve it, I think there is a thin membrane under each button. That thin stuff might be broken thru.

I know that doesn't seem logical - maybe someone else smacked the REC/write button hard for the membrane to get messed up.

Let see if there are more trouble shooting ideas.
_________________
Kronos 88. nanoPAD2. Roland FA-07, MBP, UR44
Achieve your musical dreams Smile
https://soundcloud.com/user-898236994
Back to top
View user's profile Send private message Send e-mail
azzkikker



Joined: 13 Nov 2017
Posts: 5
Location: Southampton UK

PostPosted: Mon Nov 13, 2017 7:18 pm    Post subject: Reply with quote

Thanks Greg will give it a go with the pressurised air canister when I can get out to buy one!!
Back to top
View user's profile Send private message
Mike Conway
Approved Merchant
Approved Merchant


Joined: 28 Jan 2005
Posts: 2098
Location: Las Vegas, Nevada

PostPosted: Mon Nov 13, 2017 10:22 pm    Post subject: Re: Record button Reply with quote

azzkikker wrote:
she has had the Kronos for about 3 years but has never tried to record until yesterday


Is she in Sequence mode? That button won't light up, otherwise.

If she wants to record a particular program or combi, press ENTER and REC buttons at the same time. This will bring the program/combi/FX into Sequence recording mode.
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website
mikeyd
Senior Member


Joined: 19 Nov 2007
Posts: 371
Location: California

PostPosted: Tue Nov 14, 2017 5:12 am    Post subject: Reply with quote

Exactly what Mike said.
Back to top
View user's profile Send private message
Display posts from previous:   
Post new topic   Reply to topic    Korg Forums Forum Index -> Korg Kronos All times are GMT
Page 1 of 1

 
Jump to:  
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group