Korg Forums Forum Index Korg Forums
A forum for Korg product users and musicians around the world.
Moderated Independently.
Owned by Irish Acts Recording Studio & hosted by KORG USA
 
 FAQFAQ   SearchSearch   MemberlistMemberlist   UsergroupsUsergroups   RegisterRegister 
 ProfileProfile   Log in to check your private messagesLog in to check your private messages   Log inLog in 

[Help] Is it possible to assign effects to a mic live?

 
Post new topic   Reply to topic    Korg Forums Forum Index -> Korg Kronos
View previous topic :: View next topic  
Author Message
Woomgoog



Joined: 03 Jul 2017
Posts: 38

PostPosted: Thu Nov 30, 2017 8:06 pm    Post subject: [Help] Is it possible to assign effects to a mic live? Reply with quote

Ok so to understand better what I'm trying to do.
I want to have my mic attached to the kronos and be able to create performances so I can play live and have full control over the effects on my mic, basically toggle on/off.

For example: Comfortably Numb - Pink Floyd I want to have the delay on the mic for the first word and then I can quickly toggle off after just like it is on studio or what they used to do live (except that live they had someone doing that for them).

Problems I've faced: I get the mic working, can assign the effects directly to it but when I go to the page IFX 1 - 12 there's the assignable buttons on the bottom that I can choose but when I choose them it doens't change anything

Scoopicman tried to help me with that but I did what he told me and I can't get the knobs to actually change anything. So what he told me was to route the midi channel to the effects etc... But I'm not sure I can do that because the midi track is supposed to be the timbre from kronos and the mic is actually on audio routing and there's no midi on that page.

Anyone has ideas on how can I do this? Thanks guys!
Back to top
View user's profile Send private message AIM Address
19naia
Platinum Member


Joined: 29 Nov 2012
Posts: 630

PostPosted: Thu Nov 30, 2017 10:58 pm    Post subject: Reply with quote

The IFX controls have to come through a midi channel as midi controls do. If not global, then another channel.
The good thing is you can route a dedicated midi channelled track for midi control purposes, to your ifx. Then you route your audio track or page to the same effect and that effect will be controlled by the midi channel which is doing the work for the audio channel.

Assignable controls work over midi channels.

Route midi track to IFX and assign controls there. You can mute the midi track to have only the controller message functions without sound.

Route your audio track to the same ifx. The IFX will be controlled via midi track and effecting sound to any track routed to it. Ifx can have any or all tracks routed to it. Audio and midi alike. Audio page included.

If your ifx page has midi channel settings, be sure to match that to your midi track channel number. Control messages will only get to whatever destination is on the same channel as the control source.
Back to top
View user's profile Send private message
19naia
Platinum Member


Joined: 29 Nov 2012
Posts: 630

PostPosted: Thu Nov 30, 2017 11:15 pm    Post subject: Reply with quote

Global midi channel is best to work with if you don't have conflict between timbre/tracks routings.
I think naturally IFX controls would be over global channel and they could be independent of midi tracks and the issue be that you are not in the right control surface mode.
The right side front panel with buttons for karma,drum track, latch and such -you have also control mode settings for timbre/track, karmaRT, EXT and tone adjust.
Often unresponsive controls are due to the wrong control surface mode.
Back to top
View user's profile Send private message
Woomgoog



Joined: 03 Jul 2017
Posts: 38

PostPosted: Fri Dec 01, 2017 1:14 am    Post subject: Reply with quote

Thanks man, that already solved my issue, I've tried again what scoopicman said and I've realized that I didn't have the signal on Dry and on the right 100% before assigning and also it wasn't changing the sound on my knobs because I didn't have the RTknobs karma selected. I'm so happy now!
Back to top
View user's profile Send private message AIM Address
Mike Conway
Approved Merchant
Approved Merchant


Joined: 28 Jan 2005
Posts: 1997
Location: Las Vegas, Nevada

PostPosted: Fri Dec 01, 2017 5:41 am    Post subject: Reply with quote

Glad you solved the issue. Earlier this evening, I shot a video to show you the process. I'll post it tonight on the Scoopicman channel.
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website
Mike Conway
Approved Merchant
Approved Merchant


Joined: 28 Jan 2005
Posts: 1997
Location: Las Vegas, Nevada

PostPosted: Fri Dec 01, 2017 8:07 am    Post subject: Reply with quote

Here it is:

https://www.youtube.com/watch?v=-rrM1J9-CaI
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website
Woomgoog



Joined: 03 Jul 2017
Posts: 38

PostPosted: Fri Dec 01, 2017 1:40 pm    Post subject: Reply with quote

I've just watched the video Mike, Thank you so much for doing that, it was also nice to see your approach on the video cause, while I was thinking of using it only for live performances playing with a band, you actually showed that it can be used for even more stuff (the sky is not the limit for kronos!) So yes it was really interesting and I'm even more amazed with this machine.
Thank you so much Mike Very Happy
Back to top
View user's profile Send private message AIM Address
Display posts from previous:   
Post new topic   Reply to topic    Korg Forums Forum Index -> Korg Kronos All times are GMT
Page 1 of 1

 
Jump to:  
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group