Korg Forums Forum Index Korg Forums
A forum for Korg product users and musicians around the world.
Moderated Independently.
Owned by Irish Acts Recording Studio & hosted by KORG USA
 
 FAQFAQ   SearchSearch   MemberlistMemberlist   UsergroupsUsergroups   RegisterRegister 
 ProfileProfile   Log in to check your private messagesLog in to check your private messages   Log inLog in 

Electribe 2 sample/ oscillator motion sequence possible?

 
Post new topic   Reply to topic    Korg Forums Forum Index -> Korg Electribe
View previous topic :: View next topic  
Author Message
ProfessorNick



Joined: 16 Mar 2012
Posts: 27

PostPosted: Sat Dec 30, 2017 2:16 am    Post subject: Electribe 2 sample/ oscillator motion sequence possible? Reply with quote

Does anyone know if it is possible to motion sequence record the selection of samples in a pattern? Can a track have a pattern which alternates between samples like the Digitakt can do?

Don’t have the E2 Sampler, but this seems like a valuable feature since it only has 16 tracks and I would want 6 or so to control external synths via midi. That only leaves 10 tracks and I’d like some for synths and need at least 10 for drums.

Thanks.
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website
roblabs
Platinum Member


Joined: 25 Sep 2011
Posts: 1356
Location: NYC

PostPosted: Sun Dec 31, 2017 2:38 am    Post subject: Reply with quote

Nope.
_________________
www.soundcloud.com/rob-labs
Back to top
View user's profile Send private message
SMK
Platinum Member


Joined: 26 Nov 2006
Posts: 1193

PostPosted: Tue Jan 02, 2018 7:43 am    Post subject: Reply with quote

I have not checked on this in a while, but remember it was possible to control the position sequencing of the OSC knob on the Sampler via the step edit mode. This I have done before. I don't remember if tried motion sequence or not. Let me get back to you on this. However, there is a way to do what you are trying to do. That "nope" is not entirely true.
_________________
Korg PX5d
Korg Quad
Korg KP3
Korg DS-10
Korg PadKontrol
Korg K25
Korg Monotron
Korg Electribe 2
Korg Electribe Sampler 2
Roland GK-3A
Roland GI-20
Fishman Triple Play
BC Rich Guitar

My Music
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website
roblabs
Platinum Member


Joined: 25 Sep 2011
Posts: 1356
Location: NYC

PostPosted: Wed Jan 03, 2018 1:58 am    Post subject: Reply with quote

He's talking about the main Oscillator knob used to select samples, not the OSC EDIT knob. NEither the e2 nor the e2s can motion sequence the oscillator/sample selection knob. similarly, you cannot motion sequence the Modulation or IFX selection knobs.
_________________
www.soundcloud.com/rob-labs
Back to top
View user's profile Send private message
SMK
Platinum Member


Joined: 26 Nov 2006
Posts: 1193

PostPosted: Fri Jan 05, 2018 6:38 am    Post subject: Reply with quote

roblabs wrote:
He's talking about the main Oscillator knob used to select samples, not the OSC EDIT knob. NEither the e2 nor the e2s can motion sequence the oscillator/sample selection knob. similarly, you cannot motion sequence the Modulation or IFX selection knobs.


Oh yeah, I see. yep there is no step sequencing nor motion recording selection knobs.
_________________
Korg PX5d
Korg Quad
Korg KP3
Korg DS-10
Korg PadKontrol
Korg K25
Korg Monotron
Korg Electribe 2
Korg Electribe Sampler 2
Roland GK-3A
Roland GI-20
Fishman Triple Play
BC Rich Guitar

My Music
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website
whazzup



Joined: 23 Feb 2018
Posts: 4

PostPosted: Fri Feb 23, 2018 11:36 pm    Post subject: Re: Electribe 2 sample/ oscillator motion sequence possible? Reply with quote

ProfessorNick wrote:
Does anyone know if it is possible to motion sequence record the selection of samples in a pattern?
Don’t have the E2 Sampler, but this seems like a valuable feature since it only has 16 tracks and I would want 6 or so to control external synths via midi.


Yes yes yes, with resampling and slicing! It works Smile
And if you ever need to free up a track, resample again, that's where the power is in this machine.

So, I would first create a pattern 1 with 4 parts with my samples and then record my sequence as one sample, then after start up pattern 2 with my 1 part sample of 4 resampled, go into sample slice mode and ta da-- sample motion sequencing.

goodluck!
_________________
record
Back to top
View user's profile Send private message
Poggianti



Joined: 03 Mar 2018
Posts: 3

PostPosted: Sun Mar 04, 2018 1:33 am    Post subject: Reply with quote

I used a simply trick on my esx that works even on e2s. Create a single wav sample with a sequence of your sound for category ( bass, kicks, etc). Then you can simply change sample on the steps using the "start sample" knob with motion sequence
Back to top
View user's profile Send private message
Display posts from previous:   
Post new topic   Reply to topic    Korg Forums Forum Index -> Korg Electribe All times are GMT
Page 1 of 1

 
Jump to:  
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group