Korg Forums Forum Index Korg Forums
A forum for Korg product users and musicians around the world.
Moderated Independently.
Owned by Irish Acts Recording Studio & hosted by KORG USA
 
 FAQFAQ   SearchSearch   MemberlistMemberlist   UsergroupsUsergroups   RegisterRegister 
 ProfileProfile   Log in to check your private messagesLog in to check your private messages   Log inLog in 

Kronos73 Set List sounds getting stuck; asking for reboot

 
Post new topic   Reply to topic    Korg Forums Forum Index -> Korg Kronos
View previous topic :: View next topic  
Author Message
dphil5163



Joined: 18 Jan 2008
Posts: 22

PostPosted: Mon Jan 08, 2018 7:04 pm    Post subject: Kronos73 Set List sounds getting stuck; asking for reboot Reply with quote

Quite often when I go from one sound to another on my Set List the sounds get stuck and carry over to the next sound selected. Also, the screen often tells me to shut down and restart. I don't know if these issues are related but it seems like a hard drive issue. Is there any way to optimize the hard drive? Any suggestions??
Back to top
View user's profile Send private message
GregC
Platinum Member


Joined: 15 May 2002
Posts: 6697
Location: Discovery Bay (San Francisco Bay Area)

PostPosted: Tue Jan 09, 2018 2:51 pm    Post subject: Re: Kronos73 Set List sounds getting stuck; asking for reboo Reply with quote

dphil5163 wrote:
Quite often when I go from one sound to another on my Set List the sounds get stuck and carry over to the next sound selected. Also, the screen often tells me to shut down and restart. I don't know if these issues are related but it seems like a hard drive issue. Is there any way to optimize the hard drive? Any suggestions??


more details.

Factory programs/combis in set list ?

3rd party samples that are programs ?

your own custom Programs ? Or the above which you edited ?
_________________
Kronos 88. nanoPAD2. Roland FA-07, MBP, UR44
Achieve your musical dreams Smile
https://soundcloud.com/user-898236994
Back to top
View user's profile Send private message Send e-mail
dphil5163



Joined: 18 Jan 2008
Posts: 22

PostPosted: Tue Jan 09, 2018 6:45 pm    Post subject: Reply with quote

I have edited the Factory Programs and Combis to include these sounds in my SET LIST:

KRS-04 Pro Splits and Layers
KRS-35 OASYS HD-1 Dreams
EXS-92 Atmospheric

Does that help?[/img]
Back to top
View user's profile Send private message
GregC
Platinum Member


Joined: 15 May 2002
Posts: 6697
Location: Discovery Bay (San Francisco Bay Area)

PostPosted: Tue Jan 09, 2018 7:14 pm    Post subject: Reply with quote

dphil5163 wrote:
I have edited the Factory Programs and Combis to include these sounds in my SET LIST:

KRS-04 Pro Splits and Layers
KRS-35 OASYS HD-1 Dreams
EXS-92 Atmospheric

Does that help?[/img]


I don't know whats in your set list. Or if a specific Program is the headache.

I was thinking you might have a dodgy
edited program somehow. If that is the common denominator for failure, in your Set List, I would clean up that Program, by removing it from set list.

I have KRS-04. I know that works perfect, un edited, of course.

Another thought is that SST ( smooth sound transition ) is not working well in Set List Mode. I would make sure to not play 10 note chords while advancing
in Set List.

Maybe someone has the same experience as you, and they have other suggestions.

Not aware of a 'optimize ' hard drive in Kronos. Kronos has an SSD, by the way.

You might check how full your SSD is. If you are 99% full, maybe Set List does not like that.
_________________
Kronos 88. nanoPAD2. Roland FA-07, MBP, UR44
Achieve your musical dreams Smile
https://soundcloud.com/user-898236994
Back to top
View user's profile Send private message Send e-mail
dphil5163



Joined: 18 Jan 2008
Posts: 22

PostPosted: Tue Jan 09, 2018 10:42 pm    Post subject: Reply with quote

Thanks for the suggestions.

Somehow, I believe I should go back and recreate my Combinations from scratch rather than editing already created Combinations. It is loading a lot of stuff I don't need I'm sure. All I need is the TIME!!

How do you determine if a Program is "dodgy edited", by the way?
Back to top
View user's profile Send private message
GregC
Platinum Member


Joined: 15 May 2002
Posts: 6697
Location: Discovery Bay (San Francisco Bay Area)

PostPosted: Tue Jan 09, 2018 11:15 pm    Post subject: Reply with quote

dphil5163 wrote:
Thanks for the suggestions.

Somehow, I believe I should go back and recreate my Combinations from scratch rather than editing already created Combinations. It is loading a lot of stuff I don't need I'm sure. All I need is the TIME!!

How do you determine if a Program is "dodgy edited", by the way?


if that Program was routinely messing up your Set List and locking your Kronos, it would be the 1st thing I would look at.
_________________
Kronos 88. nanoPAD2. Roland FA-07, MBP, UR44
Achieve your musical dreams Smile
https://soundcloud.com/user-898236994
Back to top
View user's profile Send private message Send e-mail
Display posts from previous:   
Post new topic   Reply to topic    Korg Forums Forum Index -> Korg Kronos All times are GMT
Page 1 of 1

 
Jump to:  
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group