Korg Forums Forum Index Korg Forums
A forum for Korg product users and musicians around the world.
Moderated Independently.
Owned by Irish Acts Recording Studio & hosted by KORG USA
 
 FAQFAQ   SearchSearch   MemberlistMemberlist   UsergroupsUsergroups   RegisterRegister 
 ProfileProfile   Log in to check your private messagesLog in to check your private messages   Log inLog in 

File Management

 
Post new topic   Reply to topic    Korg Forums Forum Index -> Korg Kronos
View previous topic :: View next topic  
Author Message
jeddy 3
Junior Member


Joined: 09 Nov 2015
Posts: 64

PostPosted: Wed Apr 04, 2018 9:21 pm    Post subject: File Management Reply with quote

Hey all,

Hope you're well. I have been learning how to sample and so far, so good. I'm in a new band and created a directory for the sounds I will be using in that band. I managed to sample a noise and save it to the SSD.

The directory and the sampled sound are right next to each other in the list when I hit disk mode.

My question: How do I move the sample into the directory?

Thanks in advance,

Steve
Back to top
View user's profile Send private message
psionic311
Platinum Member


Joined: 14 Nov 2014
Posts: 654
Location: Orlando, Florida USA

PostPosted: Wed Apr 04, 2018 10:37 pm    Post subject: Reply with quote

Welcome to the forum, jeddy. I'm guessing you're a Rush fan like myself?
Cool

The short answer to your question: you'll want to convert each (multi) sample into a program. From Sampling mode, go the upper right drop down and select Convert MS to program.

That will work right away, and you can use the sample within combi or program to trigger each sample as needed during a song. But, and this is a big one, you must take extra steps to save everything properly in order for this to work every time your restart your Kronos. Otherwise you will have "samples not loaded" when you try to play your sample from within a combi.

Here's a detailed video tutorial by one of two of our former expert forum members:

https://www.youtube.com/watch?v=OurA3eeaxxA&t=286s
Back to top
View user's profile Send private message
jeddy 3
Junior Member


Joined: 09 Nov 2015
Posts: 64

PostPosted: Wed Apr 04, 2018 11:12 pm    Post subject: Reply with quote

Hi Psionic,

I am indeed a Rush fan of old, but the Jeddy 3 is a reference to a song by Grandaddy!

I have already converted my sample to to a program. I must've saved everything in the right order coz it all works well.

What I'm referring to is the list in DISK mode. You can create directories (or folders) in this mode and save your samples in an organized fashion. I just don't know how to put the files in the folders. Eek, the easiest thing in the world on a computer lol
Back to top
View user's profile Send private message
psionic311
Platinum Member


Joined: 14 Nov 2014
Posts: 654
Location: Orlando, Florida USA

PostPosted: Thu Apr 05, 2018 1:22 am    Post subject: Reply with quote

On the Utility page, the upper right drop down menu has Create Directory
Back to top
View user's profile Send private message
jeddy 3
Junior Member


Joined: 09 Nov 2015
Posts: 64

PostPosted: Fri Apr 06, 2018 1:54 pm    Post subject: Reply with quote

Hey Psionic,

Thanks for that nugget, but I already created the directory, I just don't know how to put files into it Very Happy
Back to top
View user's profile Send private message
GregC
Platinum Member


Joined: 15 May 2002
Posts: 6894
Location: Discovery Bay (San Francisco Bay Area)

PostPosted: Fri Apr 06, 2018 2:02 pm    Post subject: Reply with quote

jeddy 3 wrote:
Hey Psionic,

Thanks for that nugget, but I already created the directory, I just don't know how to put files into it Very Happy


if the files already exist on your SSD, Copy/paste seems to be the only way.

Not aware of any ' drag and drop ' on the interface/UI.
_________________
Kronos 88. nanoPAD2. Roland FA-07, MBP, UR44
Achieve your musical dreams Smile
https://soundcloud.com/user-898236994
Back to top
View user's profile Send private message Send e-mail
psionic311
Platinum Member


Joined: 14 Nov 2014
Posts: 654
Location: Orlando, Florida USA

PostPosted: Fri Apr 06, 2018 8:16 pm    Post subject: Reply with quote

I have't seen a Cut command, only a Copy, Paste, and Delete. They're found in the upper right dropdown menu after you've switched to the UTILITY tab and selected a file or folder/directory.
Back to top
View user's profile Send private message
Display posts from previous:   
Post new topic   Reply to topic    Korg Forums Forum Index -> Korg Kronos All times are GMT
Page 1 of 1

 
Jump to:  
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group