Korg Forums Forum Index Korg Forums
A forum for Korg product users and musicians around the world.
Moderated Independently.
Owned by Irish Acts Recording Studio & hosted by KORG USA
 
 FAQFAQ   SearchSearch   MemberlistMemberlist   UsergroupsUsergroups   RegisterRegister 
 ProfileProfile   Log in to check your private messagesLog in to check your private messages   Log inLog in 

Prologue - Power Supply auto switching ???

 
Post new topic   Reply to topic    Korg Forums Forum Index -> Korg Prologue
View previous topic :: View next topic  
Author Message
lowpow



Joined: 10 Apr 2018
Posts: 1
Location: UK

PostPosted: Tue Apr 10, 2018 9:37 pm    Post subject: Prologue - Power Supply auto switching ??? Reply with quote

Hello
On the sticker of my Korg Prologue (bought@usa) , behind the keyboard, it's indicated : 120V -50/60hz - 38w
(Not 100v - 240v -50/60hz , as generaly on the popular and recent item's since 15 years)
All se same, it can work to 220/240V do you think ???? Rolling Eyes
I can not believe in 2018 a hardware korg without an internal power supp to auto voltage are made !!! Shocked
In the manual, not information about, it's really unclear.....
- Korg.com just confirm me : not auto switching !!! we are in 2018, is it a joke ? this keyboard quote more 1900 usd !!!!! Evil or Very Mad
What do you think guy's ?
Thanks about your answer
Smile
Back to top
View user's profile Send private message
voip
Platinum Member


Joined: 27 Nov 2014
Posts: 1612

PostPosted: Sun Apr 15, 2018 6:46 pm    Post subject: Reply with quote

If the ratings plate indicates 120V a.c. only, then, without further information to the contrary, that should be the only supply voltage to be used.

This forum is not operated by Korg, so don't expect support from them via this route. Contributors to the forum are a collection of enthusiastic amateur and pro musicians.

If you do contact and hear back from Korg support regarding supply voltage requirements, would you be kind enough to share them here.

.
Back to top
View user's profile Send private message
NickZoll
Full Member


Joined: 22 Jan 2015
Posts: 128

PostPosted: Fri Jul 06, 2018 5:02 am    Post subject: Reply with quote

I can’t believe it, come on it is 21 century and I travel to europe quite often. How am I suppose to use it there? Evil or Very Mad what was the sence to make internal psu. Is there any idea how I could run it in europe?
_________________
Korg R3, EMX1, volca keys, minikp 2, electribe 2, prologue, karp oddy, dns 12, all ios apps.
Back to top
View user's profile Send private message AIM Address
voip
Platinum Member


Joined: 27 Nov 2014
Posts: 1612

PostPosted: Fri Jul 06, 2018 6:56 am    Post subject: Reply with quote

A step-down transformer or auto transformer will do the job.

.
Back to top
View user's profile Send private message
Display posts from previous:   
Post new topic   Reply to topic    Korg Forums Forum Index -> Korg Prologue All times are GMT
Page 1 of 1

 
Jump to:  
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group