Korg Forums Forum Index Korg Forums
A forum for Korg product users and musicians around the world.
Moderated Independently.
Owned by Irish Acts Recording Studio & hosted by KORG USA
 
 FAQFAQ   SearchSearch   MemberlistMemberlist   UsergroupsUsergroups   RegisterRegister 
 ProfileProfile   Log in to check your private messagesLog in to check your private messages   Log inLog in 

sampling question

 
Post new topic   Reply to topic    Korg Forums Forum Index -> Korg Kronos
View previous topic :: View next topic  
Author Message
leetheedge
Junior Member


Joined: 01 Sep 2011
Posts: 78
Location: england

PostPosted: Wed May 02, 2018 7:56 pm    Post subject: sampling question Reply with quote

hi, ive sampled about 4 very short vocals..i managed to get them to a programme and everytime I switch the kronos off then back on the sample is there ( which is great )the samples are also loaded into the sampling mode.
is there a way you can stop this..so basically i just want my samples as a programme.also how come the korg piano samples and kits load in but they arnt in the sampling mode..hope this makes sense.cheers
Back to top
View user's profile Send private message
19naia
Platinum Member


Joined: 29 Nov 2012
Posts: 878

PostPosted: Thu May 03, 2018 2:00 am    Post subject: Reply with quote

Sampling mode accesses the user sample bank the same way the program accesses the user sample bank.
So you are going to have the sample always in sampling mode user sample slots. If you delete it there, your delete it where program references it.

Programs reference samples where ever they come from. So your program with user sample is doing what every other program does. They all reference the sample from its library.
Sampling mode references the user sample library which is open to whatever you want to do. So when you create a sample there and then use it in a program, the program has to do what it does and that means reference it from user sample bank which is , for utility, based in sampling mode.

I don’t know any way around it. Good thing is user sample slots are many. Hard to run out of user slots to work with. You can always move your finished samples to “out of the way” slots, closer to the bottom of the bank. And then change the sample slot referenced in program mode, to match any samples moved to new slots.

You have sample categories. We just covered User samples which is what sampling mode works with.

The other is EX sample libraries. Those are proprietor samples meant to be as they are. So they are not mixed in where User samples apply. User samples are for you to customize and do whatever you want. The others are for you to play ready made and thereby left out of user sample applications in sampling mode. If you had sampling mode utility over SGX EX libraries, you would probably regret it later because it is a complicated engine for how it works its samples.

You can resample any ready made samples from the factory EX sets or third party EX sets and put the resample into a user slot in sampling mode. So there is a way to get EX libraries into sampling mode.

SGX piano engine works samples differently than sampling mode multisamples. Even HD-1 goes beyond just regular multisample setup, by working in velocity layers.
SGX seems to be even more complicated than than HD-1 and you don’t even get to work SGX samples around ,in the engine ,like you do in HD-1.
9 synth engines and each works the tone or sample in its own unique way.
So one size fits all is what sampling mode implies and that just doesn’t work with samples from the spread across HD-1 engine and SGX engine, and the other 7 engines being tone generator based.

User sample is all you get in sampling mode but you have resample feature which lets you sample any sound coming from kronos tone generator or sample libraries. Then you can use those in user sample slots.
Back to top
View user's profile Send private message
leetheedge
Junior Member


Joined: 01 Sep 2011
Posts: 78
Location: england

PostPosted: Thu May 03, 2018 9:40 am    Post subject: Reply with quote

thanks very much for the great detailed reply.it makes sense now.cheers
Back to top
View user's profile Send private message
Display posts from previous:   
Post new topic   Reply to topic    Korg Forums Forum Index -> Korg Kronos All times are GMT
Page 1 of 1

 
Jump to:  
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group