Korg Forums Forum Index Korg Forums
A forum for Korg product users and musicians around the world.
Moderated Independently.
Owned by Irish Acts Recording Studio & hosted by KORG USA
 
 FAQFAQ   SearchSearch   MemberlistMemberlist   UsergroupsUsergroups   RegisterRegister 
 ProfileProfile   Log in to check your private messagesLog in to check your private messages   Log inLog in 

'System Startup Failed' error message
Goto page 1, 2, 3  Next
 
Post new topic   Reply to topic    Korg Forums Forum Index -> Korg Kronos
View previous topic :: View next topic  
Author Message
Sam CA
Platinum Member


Joined: 02 May 2008
Posts: 3766
Location: Los Angeles

PostPosted: Tue Dec 04, 2018 8:37 pm    Post subject: 'System Startup Failed' error message Reply with quote

I've never got this error on the many years old original Kronos ,but have been getting it on this brand new K2 (latest OS) enough times that makes me wonder if there's something wrong with it?

This is the message:

System startup failed
Please turn the KRONOS off, wait, and then turn it back on.
(If any USB devices are connected, please disconnect them first.)



Most of the time, it's not connected to any USB device. So I turn it off, turn it back on and it works fine. But why?
_________________
Sam



Back to top
View user's profile Send private message AIM Address Yahoo Messenger
qqquartzzz



Joined: 24 Apr 2018
Posts: 45
Location: Ontario Canada

PostPosted: Tue Dec 04, 2018 8:49 pm    Post subject: Reply with quote

If it's still under warranty, is it easier to take it back?

You said your old one ran fine so can we assume the electricity in your place is nice and clean? I get that message on mine on start up if:
a/ It's too cold. I live up north and I need to let it warm to room temp before I fire it up at live gigs.
b/ I don't use a clean power source. I run a Furman Power Conditioner on the hydro. If I don't, and I'm at home in the middle of nowhere with my crappy, dirty electrical system; it fails every time.
Back to top
View user's profile Send private message
Sam CA
Platinum Member


Joined: 02 May 2008
Posts: 3766
Location: Los Angeles

PostPosted: Tue Dec 04, 2018 8:59 pm    Post subject: Reply with quote

I live in Los Angeles, so I get to wear short sleeves all year round just about. I also have a clean power source that my workstations are connected to...including the K 61.

The thing is, once I turn it off and turn it back on, everything is fine. Even if i leave it on all day.

It's barely 3 or 4 months old. I have a 2 year warranty on it.
_________________
Sam



Back to top
View user's profile Send private message AIM Address Yahoo Messenger
GregC
Platinum Member


Joined: 15 May 2002
Posts: 7404
Location: Discovery Bay (San Francisco Bay Area)

PostPosted: Tue Dec 04, 2018 9:12 pm    Post subject: Re: 'System Startup Failed' error message Reply with quote

Sam CA wrote:
I've never got this error on the many years old original Kronos ,but have been getting it on this brand new K2 (latest OS) enough times that makes me wonder if there's something wrong with it?

This is the message:

System startup failed
Please turn the KRONOS off, wait, and then turn it back on.
(If any USB devices are connected, please disconnect them first.)



Most of the time, it's not connected to any USB device. So I turn it off, turn it back on and it works fine. But why?
m

It’s too new to fail. And fooling around inside is unnecessary on brand new

Swap it for a new one
_________________
Kronos 88. nanoPAD2. Roland FA-07, MBP, UR44
Achieve your musical dreams Smile
https://soundcloud.com/user-898236994
Back to top
View user's profile Send private message Send e-mail
kronoSphere
Senior Member


Joined: 04 Jan 2012
Posts: 341

PostPosted: Tue Dec 04, 2018 9:20 pm    Post subject: Reply with quote

Mind you : Could you please verify if this fail happens also with the ORIGINAL preload files loaded.
_________________
trees are going fast.
http://lairdeparis.wixsite.com/lairdeparis
https://soundcloud.com/lair2paris
https://www.myspace.com/lairdeparis


Current Gear : Kronos 88 / Seaboard Rise / Triton Extreme / Roland VP770 / Motif Rack XS / TC Helicon voicelive rack / Audio & VSTi plug-ins connected /wide touchscreen / iPad 2.
Back to top
View user's profile Send private message
Sam CA
Platinum Member


Joined: 02 May 2008
Posts: 3766
Location: Los Angeles

PostPosted: Tue Dec 04, 2018 9:29 pm    Post subject: Reply with quote

Yes, this was also happening with out of the box settings.
_________________
Sam



Back to top
View user's profile Send private message AIM Address Yahoo Messenger
DeltaJockey
Full Member


Joined: 27 Jul 2015
Posts: 243
Location: East Gippsland, Australia

PostPosted: Tue Dec 04, 2018 9:34 pm    Post subject: Reply with quote

There's been a bit of discussion on this already.
My K2-73 still does it occasionally.
I've never bothered to go to the inconvenience of getting it looked at under warranty....perhaps just before the warranty runs out.

http://www.korgforums.com/forum/phpBB2/viewtopic.php?t=114142&start=0&postdays=0&postorder=asc&highlight=
Back to top
View user's profile Send private message
Sam CA
Platinum Member


Joined: 02 May 2008
Posts: 3766
Location: Los Angeles

PostPosted: Tue Dec 04, 2018 10:06 pm    Post subject: Reply with quote

I'm a home player. My keyboards -certainly the 88 key ones- NEVER EVER leave my home studio. In fact I haven't even moved it at all. It's been sitting on the same stand ever since! Oh man, I really didn't want to be bothered with a SweetWater exchange. Looks like there isn't a logical explanation for this. It has to be done...
_________________
Sam



Back to top
View user's profile Send private message AIM Address Yahoo Messenger
GregC
Platinum Member


Joined: 15 May 2002
Posts: 7404
Location: Discovery Bay (San Francisco Bay Area)

PostPosted: Tue Dec 04, 2018 10:50 pm    Post subject: Reply with quote

Sam CA wrote:
I'm a home player. My keyboards -certainly the 88 key ones- NEVER EVER leave my home studio. In fact I haven't even moved it at all. It's been sitting on the same stand ever since! Oh man, I really didn't want to be bothered with a SweetWater exchange. Looks like there isn't a logical explanation for this. It has to be done...


It is inconvenient and disappointing.

You said brand new. So that tells me " Factory sealed "

To keep it , while it continues to fail at start-up is the worst option.

a New +$3000 keyboard should be perfect. ok, 99.9% perfect might be acceptable. This is much below 99.9%
_________________
Kronos 88. nanoPAD2. Roland FA-07, MBP, UR44
Achieve your musical dreams Smile
https://soundcloud.com/user-898236994
Back to top
View user's profile Send private message Send e-mail
Sam CA
Platinum Member


Joined: 02 May 2008
Posts: 3766
Location: Los Angeles

PostPosted: Tue Dec 04, 2018 11:41 pm    Post subject: Reply with quote

Yeah it's a shame. I've never bought used or referbished pro audio gears in my life. Just sent an email to SW.
_________________
Sam



Back to top
View user's profile Send private message AIM Address Yahoo Messenger
Sam CA
Platinum Member


Joined: 02 May 2008
Posts: 3766
Location: Los Angeles

PostPosted: Wed Dec 05, 2018 7:30 pm    Post subject: Reply with quote

I talked to SW and they agreed for an exchange, even though it's been over 30 days. It's just too new to be throwing error messages at me already! I don't like the idea but it had to be done.
_________________
Sam



Back to top
View user's profile Send private message AIM Address Yahoo Messenger
qqquartzzz



Joined: 24 Apr 2018
Posts: 45
Location: Ontario Canada

PostPosted: Wed Dec 05, 2018 9:36 pm    Post subject: Reply with quote

Cool. I've heard/read the Sweetwater is really good about that sort of thing. Agreed. A little too early in the game to have that sort of thing going on. Hoping #2 goes good for you Smile hmm..that might have been said wrong...
Back to top
View user's profile Send private message
Sam CA
Platinum Member


Joined: 02 May 2008
Posts: 3766
Location: Los Angeles

PostPosted: Wed Dec 05, 2018 9:48 pm    Post subject: Reply with quote

qqquartzzz wrote:
Cool. I've heard/read the Sweetwater is really good about that sort of thing. Agreed. A little too early in the game to have that sort of thing going on. Hoping #2 goes good for you Smile hmm..that might have been said wrong...


lol! Yeah, that would be my first #2 experience. No more Korgstipation please!

That's another reason why I don't buy used gears. I would much rather pay the top price and have the dealer deal with it. I'm not into buy and sell at all. If I like the gear, it'll stay with me for a long time.
_________________
Sam



Back to top
View user's profile Send private message AIM Address Yahoo Messenger
Sam CA
Platinum Member


Joined: 02 May 2008
Posts: 3766
Location: Los Angeles

PostPosted: Fri Dec 07, 2018 11:01 pm    Post subject: Reply with quote

Going for the 2nd round! If it happens again, there must be something wrong with the latest batches of K2. What happens to the purchased libraries from the official store in cases like this?


Kronos 2
_________________
Sam



Back to top
View user's profile Send private message AIM Address Yahoo Messenger
GregC
Platinum Member


Joined: 15 May 2002
Posts: 7404
Location: Discovery Bay (San Francisco Bay Area)

PostPosted: Sat Dec 08, 2018 1:19 am    Post subject: Reply with quote

Sam CA wrote:
Going for the 2nd round! If it happens again, there must be something wrong with the latest batches of K2. What happens to the purchased libraries from the official store in cases like this?


<a 09318775_beb1d4b9ee.jpg" width="375" heialt="Kronos 2"></a>


I would be really surprised if you or anyone got 2 defects in a row. Think good thoughts.

Are you referring to 3rd party samples you purchased at the Korg shop ?

I think you might need to email/call Korg support , explain exactly what happened.

They will issue you new auth #'s for free.

Its a manual process and I think thats they way Korg handles it. Let us know, for sure.
_________________
Kronos 88. nanoPAD2. Roland FA-07, MBP, UR44
Achieve your musical dreams Smile
https://soundcloud.com/user-898236994
Back to top
View user's profile Send private message Send e-mail
Display posts from previous:   
Post new topic   Reply to topic    Korg Forums Forum Index -> Korg Kronos All times are GMT
Goto page 1, 2, 3  Next
Page 1 of 3

 
Jump to:  
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group