Korg Forums Forum Index Korg Forums
A forum for Korg product users and musicians around the world.
Moderated Independently.
Owned by Irish Acts Recording Studio & hosted by KORG USA
 
 FAQFAQ   SearchSearch   MemberlistMemberlist   UsergroupsUsergroups   RegisterRegister 
 ProfileProfile   Log in to check your private messagesLog in to check your private messages   Log inLog in 

Need help please - more RAM and upgrade operating system

 
Post new topic   Reply to topic    Korg Forums Forum Index -> Korg Kronos
View previous topic :: View next topic  
Author Message
mrvegas



Joined: 01 Nov 2008
Posts: 36
Location: Columbia, Md.

PostPosted: Thu May 30, 2019 8:38 pm    Post subject: Need help please - more RAM and upgrade operating system Reply with quote

My Kronos 73 is pretty old. It is running version 3.1.2.

I purchased 2 RAM sticks to upgrade it and I also want to update the operating system.

I found a post with details about how to open the Kronos and plug in the new RAM, but I'm not sure what the details are on updating the operating system after the new RAM is installed.

Please help!

p.s. should I upgrade to the latest software before or after I plug in the new RAM sticks?
Back to top
View user's profile Send private message
GregC
Platinum Member


Joined: 15 May 2002
Posts: 7626
Location: Discovery Bay (San Francisco Bay Area)

PostPosted: Thu May 30, 2019 8:52 pm    Post subject: Re: Need help please - more RAM and upgrade operating system Reply with quote

mrvegas wrote:
My Kronos 73 is pretty old. It is running version 3.1.2.

I purchased 2 RAM sticks to upgrade it and I also want to update the operating system.

I found a post with details about how to open the Kronos and plug in the new RAM, but I'm not sure what the details are on updating the operating system after the new RAM is installed.

Please help!

p.s. should I upgrade to the latest software before or after I plug in the new RAM sticks?


don't worry. Get the RAM, install it properly.

3.1.2 is perfectly ok. The next upgrade is somewhat minor .
_________________
Kronos 88. nanoPAD2. Roland FA-07, MBP, UR44
Achieve your musical dreams Smile
https://soundcloud.com/user-898236994
Back to top
View user's profile Send private message Send e-mail
KK
Senior Member


Joined: 13 Oct 2016
Posts: 476

PostPosted: Thu May 30, 2019 8:59 pm    Post subject: Reply with quote

Hi mrvegas,

Yes proceed with hardware first, then restart to make sure all is fine. After that, you can verify if you have the most recent versions of the firmware and software. If you plan to someday install recent Korg libraries like the new Italian piano or Church organ then the 3.1.3 is required. Everything works perfectly on my unit and it is easy to do.

http://www.korgforums.com/forum/phpBB2/viewtopic.php?t=117778
_________________
Musician, solution designer for keyboard instruments and more.
Kronos : Color LEDs mod
Kronos : Custom velocity curves
Kronos : Aftertouch hardware solution
Kronos : Change Quick Layer & Quick Split default programs (PM me for password)
Back to top
View user's profile Send private message
mrvegas



Joined: 01 Nov 2008
Posts: 36
Location: Columbia, Md.

PostPosted: Thu May 30, 2019 9:12 pm    Post subject: Reply with quote

Dumb question, when I upgraded to 3.1.2 a few months ago, did that give me the latest voices and programs, or was it just the software running in the background?
Back to top
View user's profile Send private message
KK
Senior Member


Joined: 13 Oct 2016
Posts: 476

PostPosted: Thu May 30, 2019 10:46 pm    Post subject: Reply with quote

mrvegas wrote:
Dumb question, when I upgraded to 3.1.2 a few months ago, did that give me the latest voices and programs, or was it just the software running in the background?

Just the software. All samples/programs/combis/etc are edited separately.
_________________
Musician, solution designer for keyboard instruments and more.
Kronos : Color LEDs mod
Kronos : Custom velocity curves
Kronos : Aftertouch hardware solution
Kronos : Change Quick Layer & Quick Split default programs (PM me for password)
Back to top
View user's profile Send private message
mrvegas



Joined: 01 Nov 2008
Posts: 36
Location: Columbia, Md.

PostPosted: Sat Jun 01, 2019 2:05 pm    Post subject: Reply with quote

What would I have to do to make it so my old Kronos would have most (if not all) of the same programs/combis as a brand new Kronos being sold today?

I purchased the Kronos Sound Pack with EXs17 Berlin Piano and EXs18.

What else would it take so the available sounds were the same?
Back to top
View user's profile Send private message
Display posts from previous:   
Post new topic   Reply to topic    Korg Forums Forum Index -> Korg Kronos All times are GMT
Page 1 of 1

 
Jump to:  
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group