Korg Forums Forum Index Korg Forums
A forum for Korg product users and musicians around the world.
Moderated Independently.
Owned by Irish Acts Recording Studio & hosted by KORG USA
 
 FAQFAQ   SearchSearch   MemberlistMemberlist   UsergroupsUsergroups   RegisterRegister 
 ProfileProfile   Log in to check your private messagesLog in to check your private messages   Log inLog in 

Side Chaining!!!

 
Post new topic   Reply to topic    Korg Forums Forum Index -> Korg Kronos
View previous topic :: View next topic  
Author Message
BasariStudios
Approved Merchant
Approved Merchant


Joined: 29 May 2005
Posts: 6494
Location: NYC, USA

PostPosted: Sun Jan 23, 2011 3:56 am    Post subject: Side Chaining!!! Reply with quote

What are the chances of actually having a Side Chain Compressor?
Even today still no real Ducking on any workstation?
And not the Toyish workaround someone came up with for the M3,
i am talking about real Ducking like in a DAW...like on here:
http://www.youtube.com/watch?v=LydS5nUeh7A
Or on this one even better:
http://www.youtube.com/watch?v=G5LwDZS4DPY
Come on Guys!
_________________
http://www.basaristudios.com
Cubase 8.5 Pro. Windows 7 X64. ASUS SaberTooth X99. Intel I7 5820K. ASUS GTX 960 Strix OC 2GB. 4x8 GB G.SKILL.
2 850 PRO 256GB SSDs. 1 850 EVO 1TB SSD. Acustica: Nebula Server 3 Ultimate, Murano, Magenta 3, Navy, Titanium.
Back to top
View user's profile Send private message Send e-mail Visit poster's website
danatkorg
Product Manager, Korg R&D


Joined: 21 Jan 2005
Posts: 4073
Location: California, USA

PostPosted: Sun Jan 23, 2011 5:48 am    Post subject: Reply with quote

The M3, OASYS, and KRONOS all include two stereo "FX Control Busses," which allow you to do exactly that. Programs, IFX, Audio Tracks (OASYS and KRONOS only), and Audio Inputs can be routed to the FX Control Busses. You can use this for side-chaining to dynamics effects (e.g. gates and compressors) as well as routing to the Vocoder's modulator input.

On the M3, you can use the FX Control Busses with the Vocoder, Stereo Limiter, and Stereo Gate effects.

On the OASYS and KRONOS, you can use them with the Vocoder, Stereo Compressor, Stereo Expander, Stereo Limiter, Stereo Gate, and Stereo Noise Reduction effects.

Best regards,

Dan
_________________
Dan Phillips
Manager of Product Development, Korg R&D
Personal website: www.danphillips.com
For technical support, please contact your Korg Distributor: http://www.korg.co.jp/English/Distributors/
Regretfully, I cannot offer technical support directly.
If you need to contact me for purposes other than technical support, please do not send PMs; instead, send email to dan@korgrd.com
Back to top
View user's profile Send private message Send e-mail Visit poster's website
BasariStudios
Approved Merchant
Approved Merchant


Joined: 29 May 2005
Posts: 6494
Location: NYC, USA

PostPosted: Sun Jan 23, 2011 6:15 am    Post subject: Reply with quote

Thanks Dan, i hope it will work better on the Kronos, on the M3 i already tried
it and its just not that...i was actually trying that and talking about it with Jerry
at the offices once and brought up the point...but i guess not much can be done.
_________________
http://www.basaristudios.com
Cubase 8.5 Pro. Windows 7 X64. ASUS SaberTooth X99. Intel I7 5820K. ASUS GTX 960 Strix OC 2GB. 4x8 GB G.SKILL.
2 850 PRO 256GB SSDs. 1 850 EVO 1TB SSD. Acustica: Nebula Server 3 Ultimate, Murano, Magenta 3, Navy, Titanium.
Back to top
View user's profile Send private message Send e-mail Visit poster's website
Display posts from previous:   
Post new topic   Reply to topic    Korg Forums Forum Index -> Korg Kronos All times are GMT
Page 1 of 1

 
Jump to:  
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group