Korg Forums Forum Index Korg Forums
A forum for Korg product users and musicians around the world.
Moderated Independently.
Owned by Irish Acts Recording Studio & hosted by KORG USA
 
 FAQFAQ   SearchSearch   MemberlistMemberlist   UsergroupsUsergroups   RegisterRegister 
 ProfileProfile   Log in to check your private messagesLog in to check your private messages   Log inLog in 

Comunity Project – Orchestral Sounds.
Goto page Previous  1, 2, 3, 4
 
Post new topic   Reply to topic    Korg Forums Forum Index -> Korg Kronos
View previous topic :: View next topic  
Author Message
ronnfigg
Platinum Member


Joined: 26 Mar 2011
Posts: 2001
Location: CA

PostPosted: Thu Jun 27, 2013 5:26 pm    Post subject: Reply with quote

SeedyLee wrote:
I'll be happy to contribute in whatever (limited) way I can.

Even if it's just metaphorically bringing the geniuses amongst us tea and scones to help their creative endeavours.

Seedy- for us Americans it would preferrably be coffee and donuts. Preferably Starbucks coffee!
_________________
"To me the synthesizer was always a source of new sounds that musicians could use to expand the range of possibilities for making music."
Bob Moog
Back to top
View user's profile Send private message
kaptainkeyboard
Full Member


Joined: 19 May 2013
Posts: 166
Location: Glasgow, Scotland

PostPosted: Fri Jun 28, 2013 9:38 am    Post subject: Reply with quote

Hi guys
Sorry for coming in late to this discussion....I'm an old guy and a Kronos Newbie, so forgive me if I'm breaking any rules by posting additional sounds rather than creating program's from the current sample set.
As an addition to the current sample set, the Orchestral Strings, in the hands of you Guru guys out there, should add some texture to your Combinations and I would be most interested to see (hear) what you do with them as part of my learning process.

https://www.dropbox.com/sh/cxjcp6fol5yr452/HhD-WVkDHm
Back to top
View user's profile Send private message
KronosSoundDesigns
Full Member


Joined: 06 Jan 2012
Posts: 232
Location: Outer Space

PostPosted: Thu Feb 20, 2014 3:03 pm    Post subject: Reply with quote

Thanks Sharp, I am looking forward to this. I downloaded the 4 compressed files last night and need to know where I should put them on the Kronos disk, inside Korg Options? or to the root of the SSD. For example, I have two folders in the root of the disk, Factory and Korg Options, should I just paste the "ORCHESTR" folder from my thumb drive to the root? Then my root would be like:

Factory
Korg Options
ORCHESTR

or is Korg Options just for the Expansions from Korg?

Then there is Gamblers expanded version of your Orchestral set, found here> http://www.korgforums.com/forum/phpBB2/viewtopic.php?t=88665

Should I just install that one?
_________________
Casio HT-3000, Korg Wavestation, Roland Juno-D, Korg NS5R, Korg X-50, Korg Kontroller 49, Akai MPK 88, Korg M50, Korg Radias, Atmosphere, Omnisphere, Stylus RMX, East West Studios various instruments, Roland Juno-Gi, Yamaha MOX8, Kronos 7.
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website
ed_f
Approved Merchant
Approved Merchant


Joined: 03 Dec 2011
Posts: 1062
Location: Boulder, CO

PostPosted: Thu Feb 20, 2014 5:02 pm    Post subject: Reply with quote

KronosSoundDesigns wrote:
Thanks Sharp, I am looking forward to this. I downloaded the 4 compressed files last night and need to know where I should put them on the Kronos disk, inside Korg Options? or to the root of the SSD. For example, I have two folders in the root of the disk, Factory and Korg Options, should I just paste the "ORCHESTR" folder from my thumb drive to the root? Then my root would be like:

Factory
Korg Options
ORCHESTR

or is Korg Options just for the Expansions from Korg?

Then there is Gamblers expanded version of your Orchestral set, found here> http://www.korgforums.com/forum/phpBB2/viewtopic.php?t=88665

Should I just install that one?


You can put it at the root. Or any place you like really. I think the only real "rule" is to keep that Factory directoy pristine so you always have it.
_________________
My mostly Kronos videos:
http://www.youtube.com/channel/UCOeCfUbowBoVIw-tWn0nMcQ
Back to top
View user's profile Send private message
KronosSoundDesigns
Full Member


Joined: 06 Jan 2012
Posts: 232
Location: Outer Space

PostPosted: Thu Feb 20, 2014 6:12 pm    Post subject: Reply with quote

Got it workin! Thanks Ed!
_________________
Casio HT-3000, Korg Wavestation, Roland Juno-D, Korg NS5R, Korg X-50, Korg Kontroller 49, Akai MPK 88, Korg M50, Korg Radias, Atmosphere, Omnisphere, Stylus RMX, East West Studios various instruments, Roland Juno-Gi, Yamaha MOX8, Kronos 7.
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website
jameslol



Joined: 15 Mar 2013
Posts: 28

PostPosted: Tue Apr 22, 2014 6:39 am    Post subject: Reply with quote

Hi Sharp,

I have downloaded and played Sonatina Strings successfully on my Kronos X 61keys. It's great, even more realistic than the Epic Strings from Yamaha Motif XF.
However, I do not know some Programs got the notes muted at C2 to B2. Please let me know if the sample is only a demo. How do I get the full version of this Orchestra Sets?

Thx you so much Sharp.

I'm James, from Vietnam
Email: JamesNgo@hotmail.com
Back to top
View user's profile Send private message
netunof



Joined: 30 Jan 2019
Posts: 21

PostPosted: Thu Feb 21, 2019 6:59 pm    Post subject: "Missing samples" message Reply with quote

whenever i turn off the unit the samples disappear and have to be loaded all over again. What am i doing wrong? Have the same problem with a guitar library.
_________________
Inner universe
Back to top
View user's profile Send private message
ronnfigg
Platinum Member


Joined: 26 Mar 2011
Posts: 2001
Location: CA

PostPosted: Fri Feb 22, 2019 8:04 am    Post subject: Reply with quote

Search the pdf manuals or try youtube.
_________________
"To me the synthesizer was always a source of new sounds that musicians could use to expand the range of possibilities for making music."
Bob Moog
Back to top
View user's profile Send private message
Liviou2004
Platinum Member


Joined: 20 Feb 2017
Posts: 795
Location: Nemours - France

PostPosted: Fri Feb 22, 2019 8:21 am    Post subject: Re: "Missing samples" message Reply with quote

netunof wrote:
whenever i turn off the unit the samples disappear and have to be loaded all over again. What am i doing wrong? Have the same problem with a guitar library.


Reading your question, I'm quite sure you didn't even take the time to open one of the Kronos manual. You'd have to.
In sequence : 1) Quick Start Guide 2) Operation Guide 3) Parameters Guide. You will find them here :
https://www.korg.com/us/support/download/product/0/424/
_________________
Kronos 2 73, Moog Grandmother, Studiologic Sledge 2, Behringer Neutron, Yamaha P90 / Electro Harmonix Vocoder V256, Beyerdynamic DT770 Pro / Soundcraft Mixer EFX12, JBL LSR308, Behringer FX2000 3D
Back to top
View user's profile Send private message
Mike Conway
Approved Merchant
Approved Merchant


Joined: 28 Jan 2005
Posts: 2203
Location: Las Vegas, Nevada

PostPosted: Fri Feb 22, 2019 11:22 am    Post subject: Re: "Missing samples" message Reply with quote

netunof wrote:
whenever i turn off the unit the samples disappear and have to be loaded all over again. What am i doing wrong? Have the same problem with a guitar library.


If you saved your guitar samples to the hard drive and named it "Guitars," it will appear in your drive as two files:

"Guitars.KSC"
"Guitars_UserBank.KSC"

Go to GLOBAL -- KSC Auto-Load page.

Press the ADD KSC button. Select "Guitars_UserBank.KSC" from your HD.

You can press the Do Auto-Load Now button, or just turn off the Kronos. The samples will load at power on.

There is no need for any of your samples to load into RAM, except in cases where you want to do reverse effects with them.
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website
ronnfigg
Platinum Member


Joined: 26 Mar 2011
Posts: 2001
Location: CA

PostPosted: Fri Feb 22, 2019 9:44 pm    Post subject: Re: "Missing samples" message Reply with quote

Mike Conway wrote:
netunof wrote:
whenever i turn off the unit the samples disappear and have to be loaded all over again. What am i doing wrong? Have the same problem with a guitar library.


If you saved your guitar samples to the hard drive and named it "Guitars," it will appear in your drive as two files:

"Guitars.KSC"
"Guitars_UserBank.KSC"

Go to GLOBAL -- KSC Auto-Load page.

Press the ADD KSC button. Select "Guitars_UserBank.KSC" from your HD.

You can press the Do Auto-Load Now button, or just turn off the Kronos. The samples will load at power on.

There is no need for any of your samples to load into RAM, except in cases where you want to do reverse effects with them.


Mike, I thought that auto load loads the samples into ram at boot up. Or is it just for flagging them for streaming off the SSD?
_________________
"To me the synthesizer was always a source of new sounds that musicians could use to expand the range of possibilities for making music."
Bob Moog
Back to top
View user's profile Send private message
Mike Conway
Approved Merchant
Approved Merchant


Joined: 28 Jan 2005
Posts: 2203
Location: Las Vegas, Nevada

PostPosted: Sat Feb 23, 2019 4:22 am    Post subject: Re: "Missing samples" message Reply with quote

ronnfigg wrote:
I thought that auto load loads the samples into ram at boot up. Or is it just for flagging them for streaming off the SSD?


You can select "RAM" or "Virtual Memory." I always use Virtual (streaming). As you can see in this photo, a certain amount of RAM is used, but it is a small amount compared to the Disk Size of your samples.

Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website
ronnfigg
Platinum Member


Joined: 26 Mar 2011
Posts: 2001
Location: CA

PostPosted: Sat Feb 23, 2019 4:58 am    Post subject: Reply with quote

Thanks for the clarification Mike. I don't do much sampling but next time I do and I have to do an auto load I will keep that in mind.
_________________
"To me the synthesizer was always a source of new sounds that musicians could use to expand the range of possibilities for making music."
Bob Moog
Back to top
View user's profile Send private message
Display posts from previous:   
Post new topic   Reply to topic    Korg Forums Forum Index -> Korg Kronos All times are GMT
Goto page Previous  1, 2, 3, 4
Page 4 of 4

 
Jump to:  
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group