Korg Forums Forum Index Korg Forums
A forum for Korg product users and musicians around the world.
Moderated Independently.
Owned by Irish Acts Recording Studio & hosted by KORG USA
 
 FAQFAQ   SearchSearch   MemberlistMemberlist   UsergroupsUsergroups   RegisterRegister 
 ProfileProfile   Log in to check your private messagesLog in to check your private messages   Log inLog in 

where to get/buy D50 sounds for the Kronos ?
Goto page Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10  Next
 
Post new topic   Reply to topic    Korg Forums Forum Index -> Korg Kronos
View previous topic :: View next topic  
Author Message
Bertotti
Platinum Member


Joined: 10 Jul 2010
Posts: 3279
Location: Middle of nowhere

PostPosted: Wed Dec 18, 2013 10:09 pm    Post subject: Reply with quote

Thanks. I will have to do a little reading I think but am not sure that it will support the vst. Maybe someone with LogicX can clear it up. Thanks again!
Back to top
View user's profile Send private message
ed_f
Approved Merchant
Approved Merchant


Joined: 03 Dec 2011
Posts: 1060
Location: Boulder, CO

PostPosted: Wed Dec 18, 2013 10:30 pm    Post subject: Reply with quote

Bertotti wrote:
Sharp will it work in Logic X? I'm updating to that come the first of the year and this would be a great!


Logic does not support vst - only AU
_________________
My mostly Kronos videos:
http://www.youtube.com/channel/UCOeCfUbowBoVIw-tWn0nMcQ
Back to top
View user's profile Send private message
Sharp
Site Admin


Joined: 02 Jan 2002
Posts: 17697
Location: Ireland

PostPosted: Wed Dec 18, 2013 10:43 pm    Post subject: Reply with quote

ed_f wrote:
Bertotti wrote:
Sharp will it work in Logic X? I'm updating to that come the first of the year and this would be a great!


Logic does not support vst - only AU


Thanks for letting me know.
OK, no problem. Give me a day and I will compile a AU version.

Regards
Sharp.
Back to top
View user's profile Send private message Send e-mail Visit poster's website
Bertotti
Platinum Member


Joined: 10 Jul 2010
Posts: 3279
Location: Middle of nowhere

PostPosted: Thu Dec 19, 2013 12:34 am    Post subject: Reply with quote

Thanks Sharp, I remember trying the sounds originally but never used them after that, not quite the way I remembered them and the Kronos stuff sounds so much better but with this and the ability to tweak a bit, which may have been there before truly I had no clue and still don't, I think I can get some of the D50 magic back, the way I remembered it back when it came out.


I certainly wish I knew where to start to learn all the programming stuff you do!
Back to top
View user's profile Send private message
Sharp
Site Admin


Joined: 02 Jan 2002
Posts: 17697
Location: Ireland

PostPosted: Thu Dec 19, 2013 1:25 am    Post subject: Reply with quote

AU / Logic support has been added.

So that makes this in total a KRONOS native format, VST PC32/64bit, MAC, and AU / Logic library.

Regards
Sharp.
Back to top
View user's profile Send private message Send e-mail Visit poster's website
Bertotti
Platinum Member


Joined: 10 Jul 2010
Posts: 3279
Location: Middle of nowhere

PostPosted: Thu Dec 19, 2013 1:44 am    Post subject: Reply with quote

15 euro was less then I thought! Paypal done. I'm in thanks!
Back to top
View user's profile Send private message
neomad
Senior Member


Joined: 24 Apr 2008
Posts: 433

PostPosted: Thu Dec 19, 2013 8:59 am    Post subject: Reply with quote

Sharp wrote:
AU / Logic support has been added.

So that makes this in total a KRONOS native format, VST PC32/64bit, MAC, and AU / Logic library.

Regards
Sharp.


Excellent, that's customer care. I'll go for it in the way back home.
Cheers
_________________
www.neomad.net
Back to top
View user's profile Send private message
xp50player
Senior Member


Joined: 20 Jul 2011
Posts: 332
Location: Nashville

PostPosted: Fri Dec 20, 2013 5:49 am    Post subject: Reply with quote

How to install VST? I put both the 64-bit .dll and the instrument file in the C:/Programs/Steinberg/VST folder. Cubase loads the plug-in, but says "cannot find any instruments."

thanks
_________________
RD-800, Kronos, Sub37, EX5, Cubase8.5Pro
Komplete10Ultimate, Omnisphere2
Back to top
View user's profile Send private message
Sharp
Site Admin


Joined: 02 Jan 2002
Posts: 17697
Location: Ireland

PostPosted: Fri Dec 20, 2013 10:10 am    Post subject: Reply with quote

xp50player wrote:
How to install VST? I put both the 64-bit .dll and the instrument file in the C:/Programs/Steinberg/VST folder. Cubase loads the plug-in, but says "cannot find any instruments."

thanks


Extract the download to your C:/Programs/Steinberg/VST folder exactly as the data is provided. Don't change the folder structure of the data that unzips.

At this point you have a fully working 32Bit Edition.

To get this to 64Bit, there is a Zip file in the same folder as the 32Bit DLL. Inside this Zip file is the 64bit DLL. Unzip this Zip File to overwrite the 32Bit DLL. It is important that this 64Bit file overwrites the 32Bit one. Don't rename any of the files I made.

Any problems let me know.

Regards
Sharp.
Back to top
View user's profile Send private message Send e-mail Visit poster's website
Cobra Jet
Full Member


Joined: 05 Oct 2008
Posts: 180
Location: California

PostPosted: Fri Dec 20, 2013 10:21 pm    Post subject: Reply with quote

Sharp wrote:
Ok, it's online.

CLICK HERE

Because of the very large file size and the expectation that many people will download this, you may get an error when trying to go to the link above. If you do, please try again later as I will be turning on and off this download to balance the bandwidth usage.

Regards
Sharp.


Sharp,
Is there any way to listen to little samples of the different sounds? I’m always looking for 80’s/90’s sounds I can use in my cover band. Right now I’m still knee deep in the synt lead for the Head East song “Never Been Any Reason”
Back to top
View user's profile Send private message
dkhbrit



Joined: 22 Oct 2011
Posts: 39

PostPosted: Thu May 08, 2014 12:48 am    Post subject: Reply with quote

This topic gets a well earned bump

Just installed the D50 sounds on my Kronos. Really impressive. Thanks for putting this together.
Back to top
View user's profile Send private message
Bertotti
Platinum Member


Joined: 10 Jul 2010
Posts: 3279
Location: Middle of nowhere

PostPosted: Thu May 08, 2014 1:12 am    Post subject: Reply with quote

Funny I actually find myself going to this bank in my Kronos quite often now.

Just downloaded Logic X a few weeks ago and am in the process of learning how to use this plugin, thanks Sharp!
Back to top
View user's profile Send private message
dkhbrit



Joined: 22 Oct 2011
Posts: 39

PostPosted: Mon May 12, 2014 1:42 am    Post subject: Reply with quote

Looks like I'll have to upgrade the RAM to have the D50 samples load along with the preload on start up. Is this easy to do?
Back to top
View user's profile Send private message
Sharp
Site Admin


Joined: 02 Jan 2002
Posts: 17697
Location: Ireland

PostPosted: Mon May 12, 2014 11:04 am    Post subject: Reply with quote

Depends on how comfortable you are with removing screws. Soon as you take the bottom plate off the KRONOS the entire keybed comes loose. Some people find this unexpected and it can require a little patience to get the bottom plate back on again with the keybed positioned correctly.

As for actually installing the RAM. Once the bottom plate is off, installing the RAM takes only a few seconds. Same as installing RAM on any typical PC. If you have never done that before or you are in anyway uncomfortable with any of this, best to bring your KRONOS to an authorised dealer and have them do it.

Regards
Sharp.
Back to top
View user's profile Send private message Send e-mail Visit poster's website
MamboKeys



Joined: 10 Jan 2016
Posts: 15
Location: Michigan, USA

PostPosted: Tue Jun 13, 2017 3:51 pm    Post subject: 404 Error? Reply with quote

I bought my Kronos 2-73 a few months ago, and I just found this thread about the D-50 libraries. I'm interested in them, but all the links seem to have gone dead (even the paid ones). Can anyone tell me if these libraries are still available somewhere?

Thanks.
_________________
Korg Kronos 2-73, Korg M3-61, Hammond Xk-1c, Korg Triton Rack, Native Instruments Komplete 5, Korg Legacy Edition, Alesis Vortex Wireless
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website
Display posts from previous:   
Post new topic   Reply to topic    Korg Forums Forum Index -> Korg Kronos All times are GMT
Goto page Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10  Next
Page 9 of 10

 
Jump to:  
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group