Korg Forums Forum Index Korg Forums
A forum for Korg product users and musicians around the world.
Moderated Independently.
Owned by Irish Acts Recording Studio & hosted by KORG USA
 
 FAQFAQ   SearchSearch   MemberlistMemberlist   UsergroupsUsergroups   RegisterRegister 
 ProfileProfile   Log in to check your private messagesLog in to check your private messages   Log inLog in 

M3 firewire

 
Post new topic   Reply to topic    Korg Forums Forum Index -> Korg M3
View previous topic :: View next topic  
Author Message
purveyor2



Joined: 01 Aug 2007
Posts: 6
Location: Portland

PostPosted: Sun Oct 28, 2007 9:38 pm    Post subject: M3 firewire Reply with quote

Am going to buy this option regardless, but would love to know more about it. Does anyone know if you will be able to send your DAW outs back to the M3 via Firewire? The few comments I've read on the Korg site suggest one way operation from the M3 to DAW...
_________________
www.purveyormusic.com
Back to top
View user's profile Send private message
MartinHines
Platinum Member


Joined: 21 Jan 2003
Posts: 2968
Location: Topeka, KS (USA)

PostPosted: Mon Oct 29, 2007 1:57 am    Post subject: Reply with quote

Read my post here:
http://www.korgforums.com/forum/phpBB2/viewtopic.php?t=25425&highlight=exbfw

I intepret the EXB-FW specs as supporting:
-- 6 digital output channels OUT of the M3 (mirroring the 6 analog outputs)
-- 2 diginal input channels INTO the M3 (mirroring the 2 analog inputs)
-- Midi in and out
Back to top
View user's profile Send private message
synthdogg
Junior Member


Joined: 21 Jun 2007
Posts: 52
Location: Chicago

PostPosted: Mon Oct 29, 2007 2:41 am    Post subject: Re: M3 firewire Reply with quote

purveyor2 wrote:
Am going to buy this option regardless, but would love to know more about it. Does anyone know if you will be able to send your DAW outs back to the M3 via Firewire? The few comments I've read on the Korg site suggest one way operation from the M3 to DAW...


I was really hoping for the same thing...it would make life a lot easier if I could use the M3 as my audio interface in a live setting, bu it doesn't appear to be designed that way if the M3 inputs are just mirroring the analog inputs (thta seems to be the only way audio comes IN to the M3 from the FW connection.) Now, you could feasibly route the CPU audio through the sampler and directly to an AUX out and use it that way, It could work, but sure doesn't seem ideal.
Back to top
View user's profile Send private message
purveyor2



Joined: 01 Aug 2007
Posts: 6
Location: Portland

PostPosted: Mon Oct 29, 2007 4:07 am    Post subject: Reply with quote

I think that with the 2 digital inputs, one could easily bus the DAW into the M3 and set the global audio parameters to monitor the signal. Sorta clumsy but should be quite usable - for me anyway.
thanks Martin
_________________
www.purveyormusic.com
Back to top
View user's profile Send private message
Display posts from previous:   
Post new topic   Reply to topic    Korg Forums Forum Index -> Korg M3 All times are GMT
Page 1 of 1

 
Jump to:  
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group