Korg Forums Forum Index Korg Forums
A forum for Korg product users and musicians around the world.
Moderated Independently.
Owned by Irish Acts Recording Studio & hosted by KORG USA
 
 FAQFAQ   SearchSearch   MemberlistMemberlist   UsergroupsUsergroups   RegisterRegister 
 ProfileProfile   Log in to check your private messagesLog in to check your private messages   Log inLog in 

Iomega Zip 250 not working with Classic

 
Post new topic   Reply to topic    Korg Forums Forum Index -> Korg Triton Classic
View previous topic :: View next topic  
Author Message
jazlover
Platinum Member


Joined: 09 Jan 2002
Posts: 1653
Location: Tampa, Fla USA

PostPosted: Wed Apr 20, 2016 6:10 pm    Post subject: Iomega Zip 250 not working with Classic Reply with quote

I used a Iomega Zip 100 for years, no problems... After that unit broke, I order another Iomega Zip 100 (parallel port) and get sent a 250 zip sent by mistake instead. Sending it back is a hassle and the Iomega 250 is not seen when I scan the SCSI in disc mode. I have tried powering the Iomega first..(then the Triton never boots up). I have also tried powering the Iomega after the Triton ....(but while in the Disk mode the Triton freezes up when scanning the SCSI). I read that people used the Iomega 250 with the Classic but I can not this one to work together.

What must I do?
Should I just get a replacement to the Iomega Zip 100?
_________________
“I’m into scales right now.”
John Coltrane
Back to top
View user's profile Send private message Send e-mail Visit poster's website
ErnstDabest
Senior Member


Joined: 18 May 2014
Posts: 261

PostPosted: Thu Apr 21, 2016 9:37 am    Post subject: Re: Iomega Zip 250 not working with Classic Reply with quote

Quote:
I used a Iomega Zip 100 for years, no problems...


The 100 is FAT16 formatted which the Triton Classic could see (read/write).

Quote:
the Iomega 250 is not seen when I scan the SCSI in disc mode.


Iomega 250zip is FAT32 file system formatted -- Triton Classic uses FAT16.

Quote:
What must I do?


Whatever you do, stay away from Iomega products !! Wink
I know many Akai MPC users who lost their samples from using Iomega Zips.
_________________
Back to top
View user's profile Send private message
KeyB97



Joined: 24 Oct 2015
Posts: 12
Location: Italy

PostPosted: Thu May 26, 2016 12:14 pm    Post subject: Reply with quote

Did you solve the issue? I have the same exact problem with 250mb SCSI Zip drive.

A friend of mine is using the 250mb in his korg triton and workin' great. My triton freezes when the scsi zip drive is plugged in.
_________________
A musician and therefore a very happy guy.
Back to top
View user's profile Send private message
ErnstDabest
Senior Member


Joined: 18 May 2014
Posts: 261

PostPosted: Sat May 28, 2016 12:48 am    Post subject: Reply with quote

KeyB97 wrote:


A friend of mine is using the 250mb in his korg triton and workin' great.


Your friend probably has a Triton studio, then.. (?)


KeyB97 wrote:


My triton freezes when the scsi zip drive is plugged in.


100mb ZIP is the limitation for Triton Classic, 250mb ZIP uses a different format
It should read/write on a 100mb zip without a problem !
_________________
Back to top
View user's profile Send private message
ErnstDabest
Senior Member


Joined: 18 May 2014
Posts: 261

PostPosted: Sat May 28, 2016 12:49 am    Post subject: Reply with quote

KeyB97 wrote:


A friend of mine is using the 250mb in his korg triton and workin' great.


Your friend probably has a Triton studio, then.. (?)


KeyB97 wrote:


My triton freezes when the scsi zip drive is plugged in.


100mb ZIP is the limitation for Triton Classic, 250mb ZIP uses a different format
It should read/write on a 100mb zip without a problem !
_________________
Back to top
View user's profile Send private message
KeyB97



Joined: 24 Oct 2015
Posts: 12
Location: Italy

PostPosted: Sat May 28, 2016 2:36 pm    Post subject: Reply with quote

ErnstDabest wrote:

Your friend probably has a Triton studio, then.. (?)


He uses a Korg triton Pro, just like mine, the only difference is the 76 keys keybed - but software and hardware is the same.
_________________
A musician and therefore a very happy guy.
Back to top
View user's profile Send private message
Spud
Senior Member


Joined: 23 Aug 2002
Posts: 257
Location: Lancashire, England

PostPosted: Sat Feb 18, 2017 7:16 pm    Post subject: Reply with quote

i use a zip 250mb drive with my TC no problem? What is the version of the Triton OS you are using?
_________________
Nth Ascension Progressive Rock

Triton Classic, Korg 01w/fd, EMU 5000 Ultra, iMac & Logic Pro 9, Focurite Sapphire Pro 14 Firewire,
Back to top
View user's profile Send private message Send e-mail Visit poster's website
Display posts from previous:   
Post new topic   Reply to topic    Korg Forums Forum Index -> Korg Triton Classic All times are GMT
Page 1 of 1

 
Jump to:  
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group