Korg Forums Forum Index Korg Forums
A forum for Korg product users and musicians around the world.
Moderated Independently.
Owned by Irish Acts Recording Studio & hosted by KORG USA
 
 FAQFAQ   SearchSearch   MemberlistMemberlist   UsergroupsUsergroups   RegisterRegister 
 ProfileProfile   Log in to check your private messagesLog in to check your private messages   Log inLog in 

i wanna use the MK presets in my MS2000r

 
Post new topic   Reply to topic    Korg Forums Forum Index -> Korg MS2000 & microKorg
View previous topic :: View next topic  
Author Message
alien_brain



Joined: 28 Dec 2006
Posts: 12

PostPosted: Fri Nov 18, 2016 7:48 am    Post subject: i wanna use the MK presets in my MS2000r Reply with quote

how can i do this?
Back to top
View user's profile Send private message
alien_brain



Joined: 28 Dec 2006
Posts: 12

PostPosted: Tue Nov 22, 2016 4:02 pm    Post subject: Re: i wanna use the MK presets in my MS2000r Reply with quote

alien_brain wrote:
how can i do this?


any chance at a crash course or an indication if this is even possible?
Back to top
View user's profile Send private message
OpAmp
Platinum Member


Joined: 07 Jun 2013
Posts: 734
Location: Brussels, BE

PostPosted: Wed Nov 23, 2016 10:31 pm    Post subject: Reply with quote

Hi,

I'm not aware of a tool which can do that to help you.

If you are talking about a few programs, just bring them over by hand.
Both MK and MS2000 have similar sound engines and may thus sound similar in the end. So by disassembling the structure of the MK program, you can recreate it on the MS2000 and bring them close together. The editors for each of the synth can ease the process.

Have fun.
_________________
microKORGXL, Kaossilator Pro, monotribe, SQ-1, volca fm, Kross 88 BK
Alesis SR18, Akai Miniak, Fender Strat, Line 6 Spider II 112
Back to top
View user's profile Send private message
alien_brain



Joined: 28 Dec 2006
Posts: 12

PostPosted: Thu Nov 24, 2016 12:33 am    Post subject: Reply with quote

thanks for the reply. so the 2 arent sysex compatible?
Back to top
View user's profile Send private message
OpAmp
Platinum Member


Joined: 07 Jun 2013
Posts: 734
Location: Brussels, BE

PostPosted: Thu Nov 24, 2016 10:12 pm    Post subject: Reply with quote

I've no idea. My first guess would be no. Because Korg is typically a device ID in the SysEx messages that would be different between both boxes. Probably the sound engines are not exactly the same, which gives a slightly different SysEx message as well apart from the ID. That's why a tool would help to convert sysex from one to another.
But you can just try to transfer a MK SysEx to a MS2K board. It will not do any harm if the MS2K does not recognize the SysEx of the MK.

Bye.
_________________
microKORGXL, Kaossilator Pro, monotribe, SQ-1, volca fm, Kross 88 BK
Alesis SR18, Akai Miniak, Fender Strat, Line 6 Spider II 112
Back to top
View user's profile Send private message
pnemusic



Joined: 30 Sep 2010
Posts: 3
Location: Philadelphia

PostPosted: Sun Mar 19, 2017 1:27 pm    Post subject: MS2000 <>MicroKorg Reply with quote

You totally can swap patches between the 2. I have never had an issue loading MK patches to my MS2k. If you did have an issue it would prolly be in the first couple lines of the sysex where it calls for a manufacturer and instrument info.. But again I never had an issue. one thing you might see is that since MK has not display there are no patch names so on the MS2K it shows a blank name field... Also im not sure if the NK has the second layer that the MS2K has so that info might be lost as well.
Back to top
View user's profile Send private message
Display posts from previous:   
Post new topic   Reply to topic    Korg Forums Forum Index -> Korg MS2000 & microKorg All times are GMT
Page 1 of 1

 
Jump to:  
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group