Korg Forums Forum Index Korg Forums
A forum for Korg product users and musicians around the world.
Moderated Independently.
Owned by Irish Acts Recording Studio & hosted by KORG USA
 
 FAQFAQ   SearchSearch   MemberlistMemberlist   UsergroupsUsergroups   RegisterRegister 
 ProfileProfile   Log in to check your private messagesLog in to check your private messages   Log inLog in 

Issues

 
Post new topic   Reply to topic    Korg Forums Forum Index -> Korg Prologue
View previous topic :: View next topic  
Author Message
starscrm7



Joined: 27 Mar 2013
Posts: 7

PostPosted: Thu Apr 05, 2018 5:05 pm    Post subject: Issues Reply with quote

Static noise when nothing is being played while LF comp. is active.
Increase in gain causes it to become louder. Is this normal for an LF comp. because i have never used one b4. Static noise stops when LF comp. is turned off. Noise source is OFF.

next issue:
Lfo rate when turned counterclockwise from 12 o'clock position doesnt seem to slow anymore past that point and seems to become inaudible?
Back to top
View user's profile Send private message
RikMaxSpeed



Joined: 19 May 2008
Posts: 17
Location: London, UK

PostPosted: Wed Apr 18, 2018 7:11 am    Post subject: I've also got the compressor noise problem Reply with quote

It's particularly in the left channel, and most noticeable when the sound tails off to silence.

Happens over headphones or main audio outputs.

Switching the compressor off stops the "fluttering" noise.

This is a show-stopper for me.
Back to top
View user's profile Send private message
Synthee
Senior Member


Joined: 21 Apr 2013
Posts: 273
Location: Sweden

PostPosted: Wed Apr 18, 2018 8:00 am    Post subject: Re: I've also got the compressor noise problem Reply with quote

RikMaxSpeed wrote:
It's particularly in the left channel, and most noticeable when the sound tails off to silence.

Happens over headphones or main audio outputs.

Switching the compressor off stops the "fluttering" noise.

This is a show-stopper for me.

The same on mine, left channel has a fluttering low noise that you can hear on very loud volume. It disappear when I turn off the compressor.
Strange that its only in the left channel?

starscrm7 wrote:

next issue:
Lfo rate when turned counterclockwise from 12 o'clock position doesnt seem to slow anymore past that point and seems to become inaudible?

I dont have that on mine? I can hear the speed still changing all the way down on my rate knob.
_________________
Korg Kronos 2 88 ; Cubase 9.5 Pro ; PC Win 10
Back to top
View user's profile Send private message
RikMaxSpeed



Joined: 19 May 2008
Posts: 17
Location: London, UK

PostPosted: Wed Apr 18, 2018 8:25 am    Post subject: Reply with quote

Thanks for confirming that this is recurring issue for the Prologue.

On my machine, this occurs with master volume at 50% (so not particularly loud) and the compressor gain doesn't influence the noise: it's there immediately after playing something and stays there, independently of the compressor gain. Only goes if the compressor is switched off.
Back to top
View user's profile Send private message
Display posts from previous:   
Post new topic   Reply to topic    Korg Forums Forum Index -> Korg Prologue All times are GMT
Page 1 of 1

 
Jump to:  
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group