Korg Forums Forum Index Korg Forums
A forum for Korg product users and musicians around the world.
Moderated Independently.
Owned by Irish Acts Recording Studio & hosted by KORG USA
 
 FAQFAQ   SearchSearch   MemberlistMemberlist   UsergroupsUsergroups   RegisterRegister 
 ProfileProfile   Log in to check your private messagesLog in to check your private messages   Log inLog in 

Problem With Saving Custom Program and Loading Sequence

 
Post new topic   Reply to topic    Korg Forums Forum Index -> Korg Kronos
View previous topic :: View next topic  
Author Message
blazerunner
Junior Member


Joined: 15 Nov 2017
Posts: 52

PostPosted: Sat Oct 24, 2020 9:23 pm    Post subject: Problem With Saving Custom Program and Loading Sequence Reply with quote

Hello,

It's me again back with another Kronos issue.

So I've made my sample kit, made a program for it and I saved them to my disk along with setting up the "auto load" feature.

So when I load my keyboard everything is cool! Kits there all the samples everything is fine.

I decided to finish sprucing up my Program I created by throwing in some IFX for Compression,EQ,Mastering and all that jazz to make my samples sound even better. When I was done I hit "Write" to save the program. Then I went into the sequencer and selected a midi track and loaded my program I created to it. It sounded great!

So next step I decide to load up my sequence song I was working on. It loads up. I got to load in my custom program I just finished tweaking into a midi track and it's gone completely.

I go to the USER16 program list where I created it to search and it's not showing up. It's just gone.

I turn the keyboard off and back on and the program is still gone. So I go back to program and create a new program for my kit again since my sample data is still saved on the keyboard and then once I'm done I write it to the system. I turn the Kronos off and back on and the program is still there no problem.

Then I go to load my sequence up again and the program is now gone once again. I repeat turning it on and off and it's just as before no program showing up at all.


What exactly am I doing wrong that's causing the program to be erased when a sequence is loaded? I have a global KSC file that will auto load the samples if I make a program with the same name once it had been deleted but just as soon as I load a sequence off the disk the program is again erased from the Kronos.

What gives?
Back to top
View user's profile Send private message
kronoSphere
Platinum Member


Joined: 04 Jan 2012
Posts: 539

PostPosted: Sun Oct 25, 2020 10:51 am    Post subject: Reply with quote

Hello,

For each sequencer song I am workin on : I create a specific folder into which I make "SAVE ALL" and most of all ( Even if it would seem useless fir you) I put into that folder all the original WAV files that I have created for this specific song.
Then each time I make a LOAD ALL the sequencer song is loaded with all the things needed and...
... IT WORKS

🌞
_________________
trees are going fast.

https://www.lairdeparis.fr

Current Gear : Kronos 88 / Seaboard Rise / Triton Extreme / Sequoia / Motif Rack XS / TC Helicon voicelive rack / Audio & VSTi plug-ins connected /wide touchscreen / iPad Pro 512.
Back to top
View user's profile Send private message
Display posts from previous:   
Post new topic   Reply to topic    Korg Forums Forum Index -> Korg Kronos All times are GMT
Page 1 of 1

 
Jump to:  
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group