Korg Forums Forum Index Korg Forums
A forum for Korg product users and musicians around the world.
Moderated Independently.
Owned by Irish Acts Recording Studio & hosted by KORG USA
 
 FAQFAQ   SearchSearch   MemberlistMemberlist   UsergroupsUsergroups   RegisterRegister 
 ProfileProfile   Log in to check your private messagesLog in to check your private messages   Log inLog in 

can't change tracks in sequence
Goto page 1, 2  Next
 
Post new topic   Reply to topic    Korg Forums Forum Index -> Korg Triton Extreme
View previous topic :: View next topic  
Author Message
kawwi8



Joined: 13 Jun 2009
Posts: 4

PostPosted: Sat Jun 13, 2009 4:38 pm    Post subject: can't change tracks in sequence Reply with quote

many times when I'm working on my triton in sequencer I can't change tracks ,I have to save the project then power off the keyboard and power on it again to countinue my work..I don't attach any external device expect the Compact flash 1GB...
Back to top
View user's profile Send private message
jerrythek
Platinum Member


Joined: 28 Jan 2002
Posts: 2913

PostPosted: Sat Jun 13, 2009 5:34 pm    Post subject: Reply with quote

If you are holding a key on the keyboard, or moving the joystick etc. you can't change tracks. That may be your problem...

Regards,

jerry
Back to top
View user's profile Send private message
kawwi8



Joined: 13 Jun 2009
Posts: 4

PostPosted: Sat Jun 13, 2009 6:20 pm    Post subject: Reply with quote

thank you for your reply...
no I'm sure I'm not holding any key or etc...do you think this issu be a hardware problem?..because when I restart triton the problem will fixed..
I upgraded to last firmware 1.0.6 and restore to original setting and same problem remain..
Back to top
View user's profile Send private message
Sharp
Site Admin


Joined: 02 Jan 2002
Posts: 17848
Location: Ireland

PostPosted: Sat Jun 13, 2009 7:04 pm    Post subject: Reply with quote

Quote:
I don't attach any external device expect the Compact flash 1GB...


Assuming you REALLY mean that and you don't even have so much as a pedal connected, go to GLOBAL mode and make sure the damper polarity is set to KORG. Don't forget to save the changes.

Regards
Sharp,
_________________
KORG Store - Irish Acts Irish Acts Online Store
Back to top
View user's profile Send private message Send e-mail Visit poster's website
kawwi8



Joined: 13 Jun 2009
Posts: 4

PostPosted: Sat Jun 13, 2009 9:44 pm    Post subject: Reply with quote

Thank you very much this solution may fix my problem ,but let me try working on my keyboard to test it because as I mention this issue accrue from time to time not every time...
thanks again

Regards
Kawan
Back to top
View user's profile Send private message
kawwi8



Joined: 13 Jun 2009
Posts: 4

PostPosted: Sat Jun 13, 2009 9:51 pm    Post subject: Reply with quote

and sorry for my bad English...in my first post I wrote (expect compact flash 1gb).. Very Happy
i mean (Except compact flash 1GB).. Wink
Back to top
View user's profile Send private message
bugg1



Joined: 17 Jan 2007
Posts: 16

PostPosted: Thu Jun 18, 2009 4:16 pm    Post subject: Reply with quote

I have the exact same problem. I do have 2 pedals connected to the TE. A square yellow/black Korg pedal into the switch connection and a Yamaha Damper pedal in the damper connection.

I can switch tracks no problem for a while, then after the keyboard has been on for 1 -2 hours I can't switch from one track to another.

A related problem, I also can't play the keyboard while the sequence is running, stop the sequence, and continue to play the sound I was playing. When you stop the sequencer all sounds cut off very abruptly. The Triton ProX I had didn't have a problem letting you continue to play after stopping the sequence.

Any help will be great. Thanks.
Back to top
View user's profile Send private message
Sharp
Site Admin


Joined: 02 Jan 2002
Posts: 17848
Location: Ireland

PostPosted: Thu Jun 18, 2009 5:07 pm    Post subject: Reply with quote

Hi bugg1.

The Yamaha pedal is extremely likely to be the cause of your problems.
You really should only use a KORG one and flip the polarity in Global mode back the way it should be.

Another fix I've heard of is people cutting the jack off Yamaha cables and rewiring them up the same as KORG ones.

Regards.
Sharp.
_________________
KORG Store - Irish Acts Irish Acts Online Store
Back to top
View user's profile Send private message Send e-mail Visit poster's website
bugg1



Joined: 17 Jan 2007
Posts: 16

PostPosted: Thu Jun 18, 2009 5:45 pm    Post subject: Reply with quote

Sharp wrote:
Hi bugg1.

The Yamaha pedal is extremely likely to be the cause of your problems.
You really should only use a KORG one and flip the polarity in Global mode back the way it should be.
Another fix I've heard of is people cutting the jack off Yamaha cables and rewiring them up the same as KORG ones.

Regards.
Sharp.


That might be the problem. If I unplug the pedals, turn on the TE, and try to stop the sequencer with the buttons, it does the same thing.

I will try that and if it works will buy a Korg DS1H to use. I'll let you know one way or the other.

Thanks!!!
Back to top
View user's profile Send private message
Sharp
Site Admin


Joined: 02 Jan 2002
Posts: 17848
Location: Ireland

PostPosted: Thu Jun 18, 2009 5:50 pm    Post subject: Reply with quote

Quote:
If I unplug the pedals, turn on the TE, and try to stop the sequencer with the buttons, it does the same thing.


Just follow my instructions and it will not happen.
You are not flipping the polarity back to KORG as I said.

Kind Regards.
Sharp.
_________________
KORG Store - Irish Acts Irish Acts Online Store
Back to top
View user's profile Send private message Send e-mail Visit poster's website
bugg1



Joined: 17 Jan 2007
Posts: 16

PostPosted: Thu Jun 18, 2009 6:04 pm    Post subject: Reply with quote

Cool. Cool I will try that when I get home from work today. That will make the shows go so much better!!!! Laughing Can't wait!!! Sounds Good

Thanks again!
Back to top
View user's profile Send private message
bugg1



Joined: 17 Jan 2007
Posts: 16

PostPosted: Thu Jun 18, 2009 9:46 pm    Post subject: Reply with quote

OK I tried exactly what you said and ........


same result. Stop sequence and ALL sounds cut off aburptly.
Anything else I can try?
Back to top
View user's profile Send private message
jg::
Platinum Member


Joined: 14 Aug 2003
Posts: 678
Location: Melbourne, Australia

PostPosted: Fri Jun 19, 2009 9:27 am    Post subject: Reply with quote

This issue sometimes happens if you are holding down a key or using the joystick or pedal at the time you stop recording. In other words, if things have not been re-set to zero, or centre, or all notes off at the time you press the stop button.

Be careful to restore everything to "zero" before ending recording, and see if that helps.

jg::
Back to top
View user's profile Send private message
bugg1



Joined: 17 Jan 2007
Posts: 16

PostPosted: Fri Jun 19, 2009 5:42 pm    Post subject: Reply with quote

I should have been more clear.

Actually it is when I am playing along with a sequence I have already recorded.

Example :

I am playing along with the sequence and the band is ready to end the song, to hold the ending I have to hit the pause button. I can't hit stop or use the pedal to stop the sequence. If I do then everything cuts off.
Back to top
View user's profile Send private message
jg::
Platinum Member


Joined: 14 Aug 2003
Posts: 678
Location: Melbourne, Australia

PostPosted: Sat Jun 20, 2009 9:16 am    Post subject: Reply with quote

I was responding to the issue at the top of this thread. For your second problem, perhaps you should start another thread... :-]

jg::
Back to top
View user's profile Send private message
Display posts from previous:   
Post new topic   Reply to topic    Korg Forums Forum Index -> Korg Triton Extreme All times are GMT
Goto page 1, 2  Next
Page 1 of 2

 
Jump to:  
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group