Korg Forums Forum Index Korg Forums
A forum for Korg product users and musicians around the world.
Moderated Independently.
Owned by Irish Acts Recording Studio & hosted by KORG USA
 
 FAQFAQ   SearchSearch   MemberlistMemberlist   UsergroupsUsergroups   RegisterRegister 
 ProfileProfile   Log in to check your private messagesLog in to check your private messages   Log inLog in 

30 GB SSD
Goto page 1, 2  Next
 
Post new topic   Reply to topic    Korg Forums Forum Index -> Korg Kronos
View previous topic :: View next topic  
Author Message
jemkeys25
Full Member


Joined: 15 Jan 2011
Posts: 243

PostPosted: Wed Jan 19, 2011 3:25 am    Post subject: 30 GB SSD Reply with quote

Is it possible to load samples to the ssd drive and play them directly from the ssd drive? Question
Back to top
View user's profile Send private message
EvilDragon
Platinum Member


Joined: 24 Nov 2005
Posts: 1992
Location: Croatia

PostPosted: Wed Jan 19, 2011 10:37 am    Post subject: Reply with quote

Load your own samples to it: yes. Stream: no.
Back to top
View user's profile Send private message
hammondcuni
Platinum Member


Joined: 10 Dec 2008
Posts: 546

PostPosted: Wed Jan 19, 2011 9:19 pm    Post subject: Evildragon Reply with quote

So on power up my own samples have to be on a memory stick then loaded or can they be stored in SSD then loaded from there?
Back to top
View user's profile Send private message
EvilDragon
Platinum Member


Joined: 24 Nov 2005
Posts: 1992
Location: Croatia

PostPosted: Wed Jan 19, 2011 9:20 pm    Post subject: Reply with quote

They can be stored on SSD I believe, then preloaded to RAM from there.
Back to top
View user's profile Send private message
hammondcuni
Platinum Member


Joined: 10 Dec 2008
Posts: 546

PostPosted: Wed Jan 19, 2011 9:30 pm    Post subject: Fair Reply with quote

If this is the case I guess its sort of a substitute for flash memory in a way.
Back to top
View user's profile Send private message
hammondcuni
Platinum Member


Joined: 10 Dec 2008
Posts: 546

PostPosted: Wed Jan 19, 2011 9:35 pm    Post subject: ?? Reply with quote

So how much RAM is available for my own samples? I think this topic hasnt really been explained yet. Someone please explain or if it has post the thread.
Thanks
Back to top
View user's profile Send private message
MartinHines
Platinum Member


Joined: 21 Jan 2003
Posts: 3006
Location: Topeka, KS (USA)

PostPosted: Wed Jan 19, 2011 9:45 pm    Post subject: Re: ?? Reply with quote

hammondcuni wrote:
So how much RAM is available for my own samples? I think this topic hasnt really been explained yet. Someone please explain or if it has post the thread.
Thanks


http://www.korg.com/product.aspx?pd=598

There are two types of sound libraries in the Kronos:
1) "ROM" - 314 MB, always loaded and available
2) EXs Expansion Libraries (currently EXs1 - EXs9) -- you can specify which of these are to be loaded at power up.

According to the specs, IF you load all of the EXs libraries, which is the factory default, you have "about 273 MB" of RAM available for your own sounds.

What is not known is how much RAM the EXs libraries use. This information would tell you the maximum MB available for loading user samples/sounds.

There is also the issue of potentially adding more RAM. The Kronos may be similar to the OASYS, where the 1.0 OS of the OASYS only supported the 1GB of RAM that came with the factory. A later OS update (1.1) allowed users to install a 2nd 1GB of RAM. I suspect the Kronos motherboard has some open RAM slots. Of course Korg has made no promises to allow additional RAM to be installed.
Back to top
View user's profile Send private message Send e-mail
hammondcuni
Platinum Member


Joined: 10 Dec 2008
Posts: 546

PostPosted: Thu Jan 20, 2011 2:32 am    Post subject: ?? Reply with quote

So in reality this is not a yes or no answer yet. Still questions surrounding this Kronos RAM?
Back to top
View user's profile Send private message
JimH
Full Member


Joined: 19 Jan 2011
Posts: 179
Location: San Jose, CA

PostPosted: Thu Jan 20, 2011 3:13 am    Post subject: Reply with quote

EvilDragon wrote:
Load your own samples to it: yes. Stream: no.

Did they mention what's different about user samples that explains why they can't be streamed while the factory libraries can?
Back to top
View user's profile Send private message
Megakazbek
Junior Member


Joined: 04 Oct 2007
Posts: 92

PostPosted: Thu Jan 20, 2011 7:23 am    Post subject: Reply with quote

JimH wrote:
Did they mention what's different about user samples that explains why they can't be streamed while the factory libraries can?

Nope. I'm also really interested in what's the difference.
Back to top
View user's profile Send private message
EvilDragon
Platinum Member


Joined: 24 Nov 2005
Posts: 1992
Location: Croatia

PostPosted: Thu Jan 20, 2011 8:43 am    Post subject: Reply with quote

Probably it's just software: "Oh, you're EXs, you can be streamed. Oh, you're user sample, you cannot be streamed. BECAUSE I TELL SO!"
Back to top
View user's profile Send private message
ozy
Guest





PostPosted: Thu Jan 20, 2011 11:18 am    Post subject: Reply with quote

May I translate all of the above as:

reference manual needed ASAP in order to get full file management specifications

?

I think that's the only way to understanding the real power of the machine.

Rumours and guesses don't teel me what I get for the money.

And THIS is a very important issue.

If full power of SSD and streaming can be used, it's a LOT of power
Back to top
macalister
Guest





PostPosted: Sun Jan 23, 2011 8:56 am    Post subject: Reply with quote

EvilDragon wrote:
Load your own samples to it: yes. Stream: no.



HAHA...Are you kidin' me ?, load but not stream..? and this is the Flagship Synth from Korg..?..gi-me-a-break
Back to top
sani
Senior Member


Joined: 22 Jul 2002
Posts: 353
Location: Croatia

PostPosted: Sun Jan 23, 2011 9:54 am    Post subject: Reply with quote

EvilDragon wrote:
Probably it's just software: "Oh, you're EXs, you can be streamed. Oh, you're user sample, you cannot be streamed. BECAUSE I TELL SO!"


I'd say it must be something different.
M3 owners should remember/know, that the EX USB Expansions load significantly faster on boot up than user samples. Maybe the format is different, optimized in a way that it can be streamed directly from the disc.
Back to top
View user's profile Send private message
EvilDragon
Platinum Member


Joined: 24 Nov 2005
Posts: 1992
Location: Croatia

PostPosted: Sun Jan 23, 2011 10:36 am    Post subject: Reply with quote

macalister wrote:
HAHA...Are you kidin' me ?, load but not stream..? and this is the Flagship Synth from Korg..?..gi-me-a-break



Your Yamahas can't stream at all, so STFU.
Back to top
View user's profile Send private message
Display posts from previous:   
Post new topic   Reply to topic    Korg Forums Forum Index -> Korg Kronos All times are GMT
Goto page 1, 2  Next
Page 1 of 2

 
Jump to:  
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group