Korg Forums Forum Index Korg Forums
A forum for Korg product users and musicians around the world.
Moderated Independently.
Owned by Irish Acts Recording Studio & hosted by KORG USA
 
 FAQFAQ   SearchSearch   MemberlistMemberlist   UsergroupsUsergroups   RegisterRegister 
 ProfileProfile   Log in to check your private messagesLog in to check your private messages   Log inLog in 

Re-authorization of OASYS: korguser.net Not Accepting.

 
Post new topic   Reply to topic    Korg Forums Forum Index -> Korg Oasys
View previous topic :: View next topic  
Author Message
johnlangstieh



Joined: 08 Oct 2014
Posts: 5
Location: India

PostPosted: Wed Oct 08, 2014 3:30 pm    Post subject: Re-authorization of OASYS: korguser.net Not Accepting. Reply with quote

I had a surprise message on the OASYS Screen. It said:
"This Oasys must be re-authorized before it can be used....
and it Displayed a Public ID Number
[new one]".
The message said that I had to go to the Website korguser.net to begin the re-authorization.
I logged in into my korguser.net account.
In the side bar there was a link for "Get OASYS reauthorization CD".
When I clicked this link, my account rightly showed my OASYS as registered, and just below was a Blank Box for entering Public ID.
I entered the Public ID and in the manner as instructed.
But it is Not Accepting and throws message " Incorrect Password of Public ID. Please check it". I have tried many times, but the same not accepting message.
My Korg Distributor [here in India] also seems to be helpless. Help !!!javascript:emoticon('Evil or Very Mad')[/b]
Back to top
View user's profile Send private message
Anukis
Full Member


Joined: 23 Mar 2008
Posts: 141
Location: Mumbai

PostPosted: Thu Oct 09, 2014 7:53 pm    Post subject: Reply with quote

The oasys sometimes displays that msg in error when the ram is getting old and is not seated properly. Open the oasys and take the ram sticks out and put them back in.

Have you changed the oasys hard drive? The only time u are suppose to get that msg is when u change the hdd. If u have not hanged the HDD chances are its just a ram problem.

It happens to both my O's once in a while.
_________________
Korg Oasys 88
Korg Oasys 76
Jupiter 80
Fantom G8
Fantom G7
Back to top
View user's profile Send private message
MartinHines
Platinum Member


Joined: 21 Jan 2003
Posts: 2996
Location: Topeka, KS (USA)

PostPosted: Tue Oct 21, 2014 3:20 am    Post subject: Reply with quote

Also, the Korg Distributor in India can contact Korg Japan for assistance.
_________________
** KORG Product Support Contacts **
(they support BOTH hardware and software)


Korg USA Product support -- https://www.korgusa.com/contactus (For fastest service I would suggest calling them on the phone)

Outside the U.S. contact your Korg Country Distributor -- https://www.korg.com/us/corporate/distributors/
Back to top
View user's profile Send private message Send e-mail
johnlangstieh



Joined: 08 Oct 2014
Posts: 5
Location: India

PostPosted: Tue Nov 04, 2014 5:26 am    Post subject: Reply with quote

Thanks Friends for the reply/suggestion.

Anukis, I cleaned the RAM Cards and the RAM Slots - but problem still persist ??!!
As regards the HDD, no I have not changed.
I will try with New RAM Cards - and hope.

MartinHines, yes I have contacted my country's Distributor. They have asked me to send the Oasys there - as it seems to be PCI/Software matter.

I will first try with New RAM Card.
If it does not solve, then I will send to my country's Distributor.

Thanks again. Rolling Eyes [/list]
Back to top
View user's profile Send private message
Anukis
Full Member


Joined: 23 Mar 2008
Posts: 141
Location: Mumbai

PostPosted: Wed Nov 05, 2014 9:01 pm    Post subject: Reply with quote

Let me know if the New ram doesn't fix it. I'll see if I can pull some strings..
_________________
Korg Oasys 88
Korg Oasys 76
Jupiter 80
Fantom G8
Fantom G7
Back to top
View user's profile Send private message
johnlangstieh



Joined: 08 Oct 2014
Posts: 5
Location: India

PostPosted: Thu Nov 13, 2014 2:09 pm    Post subject: Reply with quote

Thanks Anukis for Volunteerng to Rescue ........
You seem to be a Korg Knight - by the List of the Keyboards you have !!!

I tried a Brand New RAM; but, same Problem !!! Rolling Eyes
Back to top
View user's profile Send private message
Tropdibo



Joined: 18 Nov 2014
Posts: 8

PostPosted: Tue Nov 18, 2014 9:29 pm    Post subject: Reply with quote

I have same problem now. Tried various remedies including new battery, reseating ram, tried to boot from CD and reupdate 1.3.3a but then it gave me a cannot update Oasys DRM error 2. I hope it:s not the motherboard as no one seems to be able to find one
if anyone can help please

Jon
Back to top
View user's profile Send private message
Tropdibo



Joined: 18 Nov 2014
Posts: 8

PostPosted: Wed Nov 26, 2014 5:33 pm    Post subject: Reply with quote

udate... jiggled the pci card now oasys boots up. Korg said reauthorization message means Hardware or contact problem. Lucky it was contact since hardware is hard to find.
Back to top
View user's profile Send private message
johnlangstieh



Joined: 08 Oct 2014
Posts: 5
Location: India

PostPosted: Sat Nov 29, 2014 4:00 pm    Post subject: Reply with quote

Hi Tropdibo. But NO LUCK or me. I tried tempering/gently knocking the PCI Card, cleaned the RAM Sticks, etc, etc ...............even Shook the Oasys.............but All in vain??
(By the way how could you jiggle the PCI Card when it is firmly in place ?)
Rolling Eyes Confused Evil or Very Mad
Back to top
View user's profile Send private message
Tropdibo



Joined: 18 Nov 2014
Posts: 8

PostPosted: Fri Dec 05, 2014 2:20 am    Post subject: Reply with quote

Hi John, you may have a point about pci card since I just basically touched it from under that plastic which made it difficult to access. I also for the 10th time re-seated the ram. after talking to authorized technician and his exacerbation with several Oasys in his shop and no access to hardware from korg especially spare motherboards with oasys coding... with little hope left I actually tried for the last time turning on oasys to see if it worked and thats when the miracle happened.
Have you tried trying to boot up from CD? Also the guy told me to change battery..
Back to top
View user's profile Send private message
johnlangstieh



Joined: 08 Oct 2014
Posts: 5
Location: India

PostPosted: Sat Dec 06, 2014 2:04 pm    Post subject: Reply with quote

Hi Tropdibo. Thanks for your Suggestions - I'v tried them All - New Ram, Changed Battery, Tried from the Restore CDs [these start to read, but then soon just Freeze], Opened the entire casing to clean [and shake] the Mother Board. NO LUCK !
You also mentioned about 'Boot from CD'. Well, when I Power the Oasys, it automatically shows 'Boot from CD'. I think it boots from CD only.
I........ think, must be Mother Board Problem.......
Curious thing is - Why is the Oasys displaying Public ID which is Not the correct one ?
And 'n' number of times I've tried/experimented - it is always this same incorrect Public ID. javascript:emoticon('Embarassed')
Back to top
View user's profile Send private message
Tropdibo



Joined: 18 Nov 2014
Posts: 8

PostPosted: Sun Dec 07, 2014 10:29 pm    Post subject: Reply with quote

Hey man I feel for you, motherboards on oyasys seem to be going down after x amount of time depending on exposure to dust or corrosion of contacts among other things. He said the more one may have moved it around to gigs or whatever jolts them too... You still could have a bad contact somewhere but motherboards are the main suspect.
Back to top
View user's profile Send private message
Display posts from previous:   
Post new topic   Reply to topic    Korg Forums Forum Index -> Korg Oasys All times are GMT
Page 1 of 1

 
Jump to:  
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group