Korg Forums Forum Index Korg Forums
A forum for Korg product users and musicians around the world.
Moderated Independently.
Owned by Irish Acts Recording Studio & hosted by KORG USA
 
 FAQFAQ   SearchSearch   MemberlistMemberlist   UsergroupsUsergroups   RegisterRegister 
 ProfileProfile   Log in to check your private messagesLog in to check your private messages   Log inLog in 

MIDI thru question.

 
Post new topic   Reply to topic    Korg Forums Forum Index -> Korg Triton Rack
View previous topic :: View next topic  
Author Message
horsegrip



Joined: 04 Jan 2010
Posts: 8

PostPosted: Wed Mar 17, 2021 11:17 am    Post subject: MIDI thru question. Reply with quote

Was working at one point, but not now

MIDI keyboard (Ch1)->MIDI Thru of Rack
MIDI In/Out eMagic 8x8 MIDI interface <Korg> On
Controller-> KORG
Sys Exc-> Ch1

Tested MIDI keyboard on other devices=ok
Tested Keyboard straight in Rack Midi In=ok

Am I missing something?

Another question, can I do a factory reset without losing and reloading all combi/banks/etc?

Regards
Back to top
View user's profile Send private message
voip
Platinum Member


Joined: 27 Nov 2014
Posts: 2734

PostPosted: Wed Mar 17, 2021 2:48 pm    Post subject: Reply with quote

MIDI Thru is a simple buffered output of the MIDI data coming through the MIDI In port. There is no data path back to the MIDI In port from MIDI Thru. This means that connecting a MIDI keyboard to MIDI Thru will not be "seen" by the Triton Rack's tone generator.

.
Back to top
View user's profile Send private message
horsegrip



Joined: 04 Jan 2010
Posts: 8

PostPosted: Thu Mar 18, 2021 9:22 am    Post subject: Reply with quote

how would you setup it up?
Back to top
View user's profile Send private message
voip
Platinum Member


Joined: 27 Nov 2014
Posts: 2734

PostPosted: Thu Mar 18, 2021 4:31 pm    Post subject: Reply with quote

It depends on what is needed from the setup.

Connecting the MIDI keyboard's MIDI Out to the Triton Rack's MIDI In will allow the MIDI keyboard to play the Triton Rack tone generator. If the MIDI keyboard's MIDI data also need to be passed to the PC, then connect the Triton Rack's MIDI Thru to one of the eMagic's MIDI Ins, and configure the eMagic and the software on the PC appropriately.

There will be other setups, but their configuration will depend on what the system is intended to do.

.
Back to top
View user's profile Send private message
Display posts from previous:   
Post new topic   Reply to topic    Korg Forums Forum Index -> Korg Triton Rack All times are GMT
Page 1 of 1

 
Jump to:  
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group